Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Állatos kvíz: Te is a vízilovakkal vagy? Mennyit tudsz ezekről az cuki, ám termetes lényekről?

Ez a kvíz nemcsak egy izgalmas lehetőség arra, hogy teszteld tudásodat a világ egyik legérdekesebb és lenyűgözőbb vízi élőlényéről, a vízilóról, de nagyon informatív is! Lehet, hogy már sok mindent hallottál ezekről a hatalmas állatokról, de vajon mennyire ismered őket valójában? Máris kiderül!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

A vízilovak a párosujjú patások egyetlen kimondottan ____ életmódot folytató csoportja (amfibiotikus szervezetek). Csak táplálkozni járnak ki a vízből, kicsinyeiket is a vízben szülik meg, és a szoptatás is ott történik.

Helyes! Helytelen!

Jelenleg ____ féle víziló faj létezik a világon.

Helyes! Helytelen!

Kétféle víziló létezik: a nagy/közönséges víziló és a kisebb rokon, a törpe víziló.

A vízilovak a Föld második legnagyobb szárazföldi állatának számítanak (az első helyen az elefánt áll!). A hímek körülbelül 3,5 m hosszúak és 1,5 m magasak, és akár ____ kg-ot is nyomhatnak.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A vízilovak átlag naponta ____ órát töltenek el a folyókban és a tavakban, hogy hűvösen tartsák magukat a tikkasztó hőségben.

Helyes! Helytelen!

A vízilovak vörös-barnás színű, olajos nyálkát izzadnak ki magukból, amely segít megvédeni bőrüket a kiszáradástól és segít a _____ .

Helyes! Helytelen!

Ezek a csodálatos lények egykor az egész szubszaharai Afrikában fellelhetőek voltak. Sajnos a populációk száma az élőhelyük elvesztése és a vadászat miatt csökkentek. Ma már nagyrészt a _____ országok védett területeire korlátozódnak.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A vízilovak éjszaka a legaktívabbak, amikor is élelem után kutatnak. Egyetlen éjszaka alatt akár 35 kg-ot is képesek megenni a kedvenc táplálékukból, ami nem más, mint a _____ .

Helyes! Helytelen!

Hatalmas méretük ellenére a vízilovak nagyszerű úszók, és ____ is képesek visszatartani a lélegzetüket a víz alatt. A merülés során fülük és orrlyukaik összecsukódnak, így nem kerül bele víz.

Helyes! Helytelen!

A nőstény vízilovak kb. 2 évente adnak életet új utódnak, általában ____ borjút. Nem sokkal a születés után csatlakoznak a többi egyedhez, hogy közös erővel védekezhessenek a ragadozók, például a krokodilok, oroszlánok és hiénák ellen.

Helyes! Helytelen!

A vízilovak hosszú elefántcsont fogaik sosem hagyják abba a növekedést. Az agyarfogaik akár ____ centiméter hosszúra is megnőhetnek.

Helyes! Helytelen!

Állatos kvíz: a nagy víziló kvíz. Mennyit tudsz ezekről az aranyos, ám termetes lényekről?

Share your Results:

Jöhet a következő?