Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Kvíz: 10 kérdés a közösségi média óriásról. Te is egész nap rajta lógsz? Biztosan sokat tudsz róla.

A Facebook használata mára-már a rutiná vált: csak felemeljük a telefonunkat, vagy felnyitjuk a laptopunkat, és egyenesen a Facebookra megyünk, hogy megnézzük, mi történik éppen ott. Valójában a Facebook olyan könnyedén bekerült az életünkbe, hogy jelenleg nehéz elképzelni egy Facebook nélküli életet. Legyen szó akár a politikáról, akár a magánéletünkről, a platform minden eddiginél egyszerűbbé tette az információmegosztást. Te is egész nap rajta lógsz? Akkor biztos jól sikerül majd ez a kvíz!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Az egyik oka annak, hogy a Facebook ilyen hatalmas közösségi hálózattá vált világszerte, hogy okostelefonon is elérhető. A Facebook-felhasználók ____ %-a mobileszközén keresztül éri el a platformot.

Helyes! Helytelen!

Ami a Facebookon eltöltött időt illeti, a legfrissebb statisztikái szerint a felhasználók átlagosan ____ töltenek HAVONTA a közösségi média alkalmazásban.

Helyes! Helytelen!

Sokan mondják, hogy a Facebook karrierje lassan a vége felé ér, a statisztikák azonban mást mutatnak. Úgy tűnik, hogy a platform egyhamar nem megy sehova, ugyanis jelenleg a világ ______ legforgalmasabb webhelye.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Ezt biztos tudni fogod! ______ , ő az az ember, akinek a nevét sokan imába foglalnák, hisz megalapította a Facebook-ot.

Helyes! Helytelen!

Világszerte több mint _____ vállalkozás használja a Facebook eszközeit marketing-tevékenység céljából. Ezzel a márkák nagymértékben növelhetik online jelenlétüket.

Helyes! Helytelen!

A Facebook egy amerikai alapítású közösségi platform, amely ____ -ban/ben kezdte meg működését. Eredetileg Thefacebook-nak hívták.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A Facebook-felhasználóknak kb. a ______ beszél angolul. Ezt a nyelvi-beállításokból tudják szűrni.

Helyes! Helytelen!

A Facebooknak havi ____ aktív felhasználója van (Meta, 2022).

Helyes! Helytelen!

______ több Facebook-felhasználó van, mint bármely más országban.

Helyes! Helytelen!

A Facebook közönsége Indiában eléri az 340 millió főt, így ez az ország büszkélkedhet a legtöbb felhasználóval. A második helyen az Egyesült Államok áll, 200 milliós „létszámmal”. Az Egyesült Államokat Indonézia és Brazília követi, mindkettőnek több mint 100 millió felhasználója van.

A Facebook továbbra is a domináns közösségi média platform a fiatal felnőttek számára. A felhasználók ____ %-a ugyanis 35 év alatti, ami azt jelenti, hogy a millenniálisok és a Z generáció demográfiai korhatára alá esik.

Helyes! Helytelen!

A nagy Facebook kvíz: Te is egész nap rajta lógsz? De vajon mennyit tudsz róla?

Share your Results:

Jöhet a következő?