Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Kvíz: Mi volt előbb? Eltalálod mind a 10 kérdést vagy elvérzel ezen a teszten?

A soron következő kvízben arra vagyunk kíváncsiak, hogy elő tudod-e csalni az emlékezetedből vagy akár megtudod-e tippelni, hogy micsoda vagy épp kicsoda létezett előbb! Sok sikert és jó szórakozást hozzá!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Bikini vagy Beatles?

Helyes! Helytelen!

A Bikini 1982-ben alakult Németh Alajos (Lojzi) ötletéből, a Beatles viszont már 1960-tól pengette a húrokat.

KFC vagy Burger King?

Helyes! Helytelen!

Ez nagyon szoros volt, de a KFC győzedelmeskedik, mivel 1952-ben nyitotta meg első éttermét, a Burger King csak egy évvel később, 1953-ban!

Mém vagy emoji?

Helyes! Helytelen!

Az internetes mémek 1996 óta léteznek! 1999-ben pedig az NTT DOCOMO, egy japán mobiltelefon-vállalat 176 emojit adott ki mobiltelefonokhoz.

Hirdetés

Starbucks vagy Kim Kardashian?

Helyes! Helytelen!

A Starbucks volt előbb! Kim Kardashian 1980. október 21-én született, az első Starbucks üzlet pedig 1971-ben nyílt meg Seattle-ben.

Podcast vagy fülhallgató?

Helyes! Helytelen!

2004-ben Adam Curry és Dave Winer feltalálja a podcastot, viszont az emberek már 1984 óta hallgatnak zenét fülhallgatókról.

Az első Harry Potter vagy Gyűrűk Ura könyv?

Helyes! Helytelen!

A Harry Potter könyvsorozat első kötete 1997-ben jelent meg „Harry Potter és a Bölcsek Köve” címen. A „Gyűrűk Ura: A Gyűrű szövetsége” pedig már 1954-ben megjelent eredeti verzióban (angol)!

Hirdetés

Floppy lemez vagy Dwayne Douglas Johnson (amerikai színész, producer, üzletember, testépítő és visszavonult profi pankrátor)?

Helyes! Helytelen!

A floppy lemez volt az első! Dwayne Johnson 1972. május 2-án született, a floppylemezt pedig 1967-ben az IBM-nél találták fel.

Automata számológép vagy golyóstoll?

Helyes! Helytelen!

Az első golyóstollra vonatkozó szabadalmat 1888. október 30-án kapta meg John J. Loud. Az első automata számológépet pedig 1623-ban készítette Wilhelm Schickard, aminek a számoló óra nevet adta.

Francia manikűr vagy angol muffin?

Helyes! Helytelen!

A francia manikűr 1981 óta színesíti a manikűr világát, az eredeti angol muffin története viszont 1858-ig nyúlik vissza.

„It’s a Wonderful Life” (Az élet csodaszép) című film vagy a „What a Wonderful World” című nóta?

Helyes! Helytelen!

Frank Capra, "Az élet csodaszép" című filmjét 1946-ban mutatták be. Louis Armstrong "What a Wonderful World" című dalát pedig 1967-ben adták ki.

Kvíz: Szerinted melyik volt előbb? Eltalálod mind a 10 kérdést vagy elvérzel a teszten?

Share your Results:

Jöhet a következő?