Általános KvízekKvízTesztTörténelemTudáspróba

Kvíz: Felismered egy rövid jellemzés alapján a történelem hőseit vagy épp gonosztevőit?

Tudod mi volt a beceneve a németek hírhedt harci ászának, aki egymaga 80 ellenséges repülőgépet lőtt le, vagy ki volt az a nővér aki forradalmasította a modern ápolás tudományát? Teszteld magad ezzel az érdekes történelmi kvízünkkel, ha úgy érzed nehéz, akkor nagyon sokat tanulhatsz belőle. Láss neki! És ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel, teszteld az ő történelem tudásukat is!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

történelem kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Francia tinédzser, aki isteni sugallatokat hallott és arra késztette a franciákat, hogy feloldják Orléans ostromát a százéves háború alatt, ezzel megszerezte az„Orléans-i szobalány” titulust.

Helyes! Helytelen!

Mi a beceneve Manfred von Richthofennek, Németország I. világháborús harci ászának, aki 80 ellenséges repülőgépet lőtt le és egy tűzpiros Fokkerrel (háromfedeles) repült?

Helyes! Helytelen!

1944. decemberében a németek Bastogne-nál körbezárták az amerikaiakat és megadásra felszólító üzenetet küldtek nekik. Ez a dandártábornok, a védők parancsnoka egyetlen szóval válaszolt, „Nuts!", azaz „Frászt!"

A halál ötven órája című örökzöldből is emlékezhetünk rá.
Show hint
Helyes! Helytelen!

.

A spanyolok El Draque-ként (A sárkány) rettegték nevét. Közreműködött a hatalmas spanyol Armada megsemmisítésében, és ő volt az első angol, aki megkerülte a Földet.

Helyes! Helytelen!

Homérosz költeményében, az „Iliász”-ban vált híressé, egyetlen gyengeségét ma az apró, de végzetes hiba leírására használják.

Helyes! Helytelen!

Ez a hírhedt katonai vezető terjesztette a görög kultúrát szülőhazájából Macedóniából az indiai szubkontinensre.

Helyes! Helytelen!

.

Az I. világháborúban az Admiralitás parancsnokaként felügyelte a katasztrofális gallipoli hadjáratot, amely több ezer emberéletet követelt hiábavaló kísérletként, hogy Törökországot kivonja a háborúból.

Helyes! Helytelen!

A katasztrofális krími háború talán egyetlen pozitív eredménye volt, hogy ez a hölgy forradalmasította a modern ápolást és háborús sebesültek százait mentette meg.

Helyes! Helytelen!

Kvíz: A történelem hősei és gonosztevői

Share your Results:

Jöhet a következő?