Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Kvíz: Emlékszel még rá, hogy melyik évben történtek a közelmúlt leghíresebb eseményei? Csak a zseniknek lesz 7/10!

Az első holdra szállás, a háborúk, a technológiai áttörések, de még a királyi esküvők is kulcsfontosságú mérföldkövek voltak a közelmúlt történelmében. De te vajon mennyire emlékszel pontosan arra az évre, amikor ezek a híres események történtek? Gyere és derítsd ki a következő kvízből! Sok sikert és jó szórakozást hozzá!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Az első iPhone piacra dobása

Helyes! Helytelen!

A 2011 októberében elhunyt Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója mutatta meg először a világnak a történelem egyik legnépszerűbb elektronikai eszközét, az iPhone-t. Az első generáció óta, a mobilkészüléknek kb. 37 új változata jelent meg, és 2017-ig több mint 1,2 milliárd darabot adtak el belőle világszerte. Ezt a mennyiséget csak a Samsung Galaxy okostelefonja közelíti meg.

Az internet születése

Helyes! Helytelen!

1983. január 1-jét tekintik az internet hivatalos születésnapjának. Ezt megelőzően a különböző számítógépes hálózatok nem rendelkeztek szabványos módszerrel az egymással való kommunikációra. Egy új kommunikációs protokollt hoztak létre Transfer Control Protocol/Internetwork Protocol (TCP/IP) néven.

A Facebook megalapítása

Helyes! Helytelen!

Mark Zuckerberg, a Harvard Egyetem 23 éves hallgatója létrehozza a "The Facebook"-ot, egy helyi közösségi hálózatot, amelyet a hallgatók és oktatók profilját bemutató orientációs anyagról neveztek el. 19 évvel később a Facebook mára egy 728 milliárd dolláros digitális hirdetési óriássá vált, amely szerves része mindennapi életünknek.

Hirdetés

Az első Holdra szállás

Helyes! Helytelen!

Az Apollo-11 volt az első olyan sikeres küldetés, amely során ember lépett a Holdra 1969. július 20-án. Neil Armstrongék összesen 21 órát és 36 percet töltöttek bolygónk égi kísérőjén

Ekkor nyílt meg az első McDonald's étterem

Helyes! Helytelen!

1955. április 15-én megnyitják az első McDonald's-ot az Illinois állambeli Des Plaines-ban. Az első napi forgalom 366,12 dollár volt, ami akkori áron igen jónak számított.

A II. világháború kezdete

Helyes! Helytelen!

1939. szeptember 1-jén, az éj leple alatt egy német csatahajó csendben beúszik Danzig kikötőjének kellős közepébe, és tüzet nyit a Westerplatte lengyel erődítményre – ezek a II. világháború első lövései.

Hirdetés

III. Károly brit király és Diána walesi hercegné esküvője

Helyes! Helytelen!

A londoni Szent Pál-székesegyházban tartott esküvő vendéglistáján közel 3500 ember szerepelt.

Az Európai Unió létrejötte

Helyes! Helytelen!

Az Európai Unióról (EU) szóló szerződés, más néven a maastrichti szerződés novemberben lép hatályba, egy durva politikai huzavona után. A szerződés megnyitja az utat a tagállamok közötti határellenőrzések megszüntetése előtt, és új tagokat hív meg az unióhoz való csatlakozásra. Hazánk 2004 óta tagja.

A Live Aid jótékonysági koncert 72 ezer embert vonz a Wembley Stadionba, ugyanis Freddie Mercury is színpadra áll

Helyes! Helytelen!

Csernobili atomerőmű-baleset

Helyes! Helytelen!

1986.április 26-a hajnalán sokként rázta meg a világot, mikor a történelem legborzasztóbb nukleáris balesete történt a csernobili atomerőmű egyik reaktorában. A baleset előtt az atomerőmű 4-es blokkjának rutinszerű karbantartását végezték, azonban máig ismeretlen okok miatt súlyosan megsértették a biztonsági protokollokat.

Kvíz: Emlékszel még rá, hogy melyik évben történtek a közelmúlt leghíresebb eseményei? Csak a zseniknek lesz 7/10!

Share your Results:

Jöhet a következő?