Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Állatos kvíz: Egy rövid jellemzés alapján kitalálod melyik állatra gondoltunk?

A kvízben rövid leírást adunk az állatokról, neked csak ki kell találnod, hogy a három közül melyikről van szó! Jó szórakozást hozzá, és sok sikert!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben..

állatos kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Párosujjú patás de a legközelebbi rokonaik a cetek. Teste csaknem teljesen csupasz, hatalmas szájában több fog is agyarrá módosult.

Helyes! Helytelen!

A párosujjú patások rendjébe tartoznak, alakjuk a halakéhoz hasonló. Hátsó végtagjaikat elveszítették. Az emlősök ügetéséből átörökölt, a gerincet függőlegesen hullámoztató mozgással közlekednek.

Helyes! Helytelen!

Igen intelligens madarak, rendkívül fogékonyak, zsákmányszerzési módszereik és az ehhez kapcsolódó adottságaik nagyon kifinomultak. Főleg éjszaka aktív ragadozók, szemgolyójukat nem tudják forgatni.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A világon szinte mindenfelé elterjedt rágcsáló. Hazánkban a népnyelv cibókána is nevezi. Fej-törzs-hossza 21-30 centiméter, farokhossza 15-25 centiméter, testtömege 250-500 gramm, látása rendkívül fejlett.

Helyes! Helytelen!

Nincs még egy olyan állat, melynek több figyelmet szenteltek volna a művészetben. Már a kőkori barlangrajzokon is látható és százharmincszor fordul elő a Bibliában. Természetvédelmi státusza sebezhető, csupán 25 ezer példány él szabadon.

Helyes! Helytelen!

A legmagasabb szárazföldi élőlény. Társas állat, többnyire 10–20, különböző korú és ivarú egyedből álló csordákat alkotnak.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Súlyuk 0,35-6,5 kg-ig terjedhet. Lábukon három ujj előrenéz, a negyedik hátra. Szárnya testéhez viszonyítva kicsi, lekerekített, csak rövidebb távokat képes repülni.

Helyes! Helytelen!

Az emlősök osztályának a páratlanujjú patások rendjébe tartozó faj. Háziasítása Közép-Ázsiában kezdődött, nagyjából 4000 évvel ezelőtt.

Helyes! Helytelen!

Melyik állatról van szó?

Share your Results:

Jöhet a következő?