Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Kvíz: A világ leghalálosabb hala, netán leghosszabb mérges kígyója – te szembe mersz nézni velük?

Szerencsére hazánkban nem igen kell tartani az akár halált okozó kígyóktól, pókoktól, vadállatoktól, a világ számos pontján azonban már annál inkább. A soron következő kvízben nem csak számot adhatsz a tudásodról, de meg is ismerkedhetsz velük!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Melyik az az állat, aminek a szervezete telis-tele van méreggel, mégis az egyik legkedveltebb csemege Japánban?

Helyes! Helytelen!

A gömbhal habár cukinak néz ki, a bőre, szeme, gerince, szálkái, de még a belsőségei is rendkívül mérgezőek, ugyanis a tetrodotoxin nevű halálos mérget hordozzák magukban. Évente számtalan ember hal meg amiatt, mert olyan példányt fogyaszt el, ami nincs megfelelően elkészítve.

Melyik az az állatfaj, amely évente a legtöbb halálos áldozatot követeli?

Helyes! Helytelen!

Bizony, bizony, a szúnyogok. És nem, nem a vérszívás miatt, hanem aközben olyan súlyos betegségeket is átadhatnak az embernek, akárcsak a malária, a dengue-láz vagy a chikungunya-láz. A becslések szerint évente 725 ezer ember haláláért felelősek.

Melyik a legveszélyesebb pókfajta Magyarországon?

Helyes! Helytelen!

Hazai viszonylatban a dajkapóknak van a legveszélyesebb mérge, aggódnunk azonban szerencsére így sem kell, ugyanis leginkább füves réteken szeretnek portyázni.

Hirdetés

A megfigyelések alapján melyik állat támadja meg az embert a legnagyobb valószínűséggel?

Helyes! Helytelen!

Habár egyik állat sem úgy éldegél választott lakóhelyén, hogy alig várja az emberölést, a területükre betolakodó egyének igencsak megnézhetik magukat. A vízilovak akár másfél tonnát is nyomhatnak.

A feljegyzések szerint melyik állatnak van a legfájdalmasabb csípése a világon?

Helyes! Helytelen!

Pisztolygolyó hangya néven híresült el, de valójában nincs magyar neve (angolul: bullet ant), csípése pedig olyan fájdalmas, hogy azok, akik ki merik próbálni rendszerint elájulnak tőle. Szerencsére azonban nem halálos.

Melyik az az állat, amelyik élve eszi meg a zsákmányát?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Az alábbiak közül melyik állatnak van a legnagyobb harapási ereje?

Helyes! Helytelen!

A bordás krokodil állkapcsa közel 3700 kilónyi erőt képes kifejteni. Összehasonlításképpen, a hiénák és a tigrisek maximum 450 kilónyi erővel roppantanak, míg egy ember, aki beleharap egy steakbe, kb. 30 kilónyi erővel teszi ezt meg.

Melyik tengeri élőlény csípései ölnek meg évente több száz fürdőzőt?

Helyes! Helytelen!

A kockamedúza csípése például olyannyira halálos, hogy vajmi kevés esély marad a túlélésre: a fájdalomtól az áldozat sokkot kap, megbénul és megfullad.

Melyik a világ leghosszabb mérges kígyója?

Helyes! Helytelen!

A királykobra hossza akár 5,5 méter is lehet, és ha fenyegetve érzi magát, meghaladhatja egy ember magasságát is. Szerencsére ez nem gyakori, mivel elég félénk állat, harapása azonban elegendő kb. 20 ember megöléséhez.

Melyik a világ legmérgezőbb kígyója?

Helyes! Helytelen!

Mérge 200-400-szor erősebb a legtöbb csörgőkígyó fajénál, valamint 50-szer erősebb a kobrák mérgénél. A kispikkelyű tajpán mérge neurotoxikus (idegrendszert támadja), átlagosan 45 perc alatt képes végezni egy felnőtt emberrel. Szerencsére csak Ausztráliában őshonos.

Veszélyes állatok kvíz: Melyik a világ leghalálosabb hala, netán leghosszabb mérges kígyója? Te szembe mersz nézni a kérdésekkel?

Share your Results:

Jöhet a következő?