Általános KvízekIsmeretterjesztőKvízNapi FeladatokTesztTudáspróba

Kvíz: A legmagasabb, leghosszabb, legmélyebb és legnagyobb dolgok a világon. Sikerül eltalálni mindegyiket?

A nagyobb nem feltétlenül jobb – tartja a mondás, mégis nehéz nem ámulatba esni, amikor ilyen gigantikus méretű dolgokkal találja magát szembe az ember. Az építményektől kezdve az állatokon át, egészen a természeti csodákig… Szóval, íme a legmagasabb, leghosszabb, legmélyebb és legnagyobb dolgok a Földön. Neked menni fog mindegyik a soron következő kvíz kérdéssorból? Sok sikert és jó szórakozást hozzá!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Melyik a világ leghosszabb folyója?

Helyes! Helytelen!

Az Amazonas jelenleg a Föld legnagyobb vízhozamú folyójaként szerepel a hivatalos statisztikákban, a hosszúság tekintetében azonban a Nílus vezet a maga 6695 kilométerével. A 6448 kilométer hosszú Amazonas pedig csak a második helyen áll a rangsorban.

Melyik a világ legmélyebb barlangja?

Helyes! Helytelen!

Ez nagyon szoros volt, hiszen habár a Kruber-barlang legmélyebb pontja 2197 méter mélyen van, a Veryovkina-barlang lekörözi a maga 2212 méter mélységével.

Melyik a világ legnagyobb növénye?

Helyes! Helytelen!

Ez egy trükkös kérdés volt, ugyanis a rekorder valójában a Posidonia australis, avagy az a tengeri fű (szalagfű), ami a Shark-öbölben, Ausztráliában fekszik. Rétjei körülbelül 200 négyzetkilométert fednek le, ami nagyjából 28 000 futballpályának felel meg. És ha ez nem lenne elég lenyűgöző, a növény a becslések szerint körülbelül 4500 éves.

Hirdetés

Melyik a világ leghosszabb hídja?

Helyes! Helytelen!

A közel 165 kilométer hosszúságú Tanjang-Kunsan (Danyang Kushan) híd a világ legnagyobb hídja. A mintegy 8,5 milliárd dollárba kerülő híd a Peking-Sanghaj nagysebességű vasút részét képezi. Állítólag képes ellenállni a földrengéseknek, tájfunoknak és még egy haditengerészeti hajó közvetlen találatának is.

Melyik a világ legnagyobb városa?

Helyes! Helytelen!

Tokió területe 377 973 km² és 2023-ban már több mint 37 millióan lakják. Elképesztő, nem?

Melyik a világ legnagyobb szigete?

Helyes! Helytelen!

A Föld legnagyobb szigete az északi félgömbön, az Észak-Amerika északkeleti partjainál található Grönland, területe pedig 2 160 000 km².

Hirdetés

Melyik a világ legmagasabb hegye?

Helyes! Helytelen!

Kérdezz meg bárkit, melyik a világ legmagasabb hegye, és valószínűleg a Mount Everest-et fogja mondani. A Mauna Kea, egy vulkanikus hegy Hawaii-on, és habár tengerszint feletti magassága mindössze 4205 méter, ha a lábától a csúcsáig mérjük, a tengerszint alatti részeket is beleértve, akkor 10 203 méter, avagy jóval meghaladja az Everest 8 848 méterét.

Melyik a világ legmagasabb szobra?

Helyes! Helytelen!

A 93 méter magas Szabadság-szobor kétség kívül ikonikus és lenyűgöző építmény. De ha a világ leghatalmasabb szobra mellé, a 183 méter magas Egység szobra mellé helyeznék, alig érné el a derekát. A szobor egyébként Sardar Vallabhbhai Patel indiai politikust, aktivistát ábrázolja és az indiai Gudzsarát államban található.

Melyik a világ legnagyobb országa?

Helyes! Helytelen!

Oroszország a Föld legnagyobb területű országa. Területe 17 100 000 km², hazánkénak közel száznyolcvanszorosa.

Melyik a világ legnagyobb állata?

Helyes! Helytelen!

A kék bálna a legnagyobb ma élő állat a Földön, 33 méteres hossza mellé ugyanis jókora, 150 tonnás súly is társulhat. Nem kell azonban félni tőle, ugyanis apró halakkal és planktonokkal táplálkozik.

Kvíz: A legmagasabb, leghosszabb, legmélyebb és legnagyobb dolgok a világon. Sikerül eltalálni mindegyiket?

Share your Results:

Jöhet a következő?