Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Fűszer kvíz: 10 trükkös kérdés a fűszerekről, fűszernövényekről, ami csak a vérbeli konyhatündéreknek sikerül! Neked meglesz a 10/10?

Melyik a világ legzsebbenyúlósabb fűszere, mi hazánk nemzeti fűszere – ilyen és ehhez hasonló kérdések várnak a soron következő kvíz feladatsorban! Lássuk, hogy sikerül?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

Ennek a fűszernek az a jellegzetessége, hogy különféle babérfák kérgéből származik, őrölt fajtája talán a legelterjedtebb sütőfűszer. Srí Lanka ennek a fűszernek a fő lelőhelye.

Helyes! Helytelen!

Mi a pesztó legfőbb összetevője?

Helyes! Helytelen!

Mi Magyarország nemzeti fűszere?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Melyik az a fűszernövény, ami remekül passzol levesekhez, zöldséges ételekhez, főzelékekhez, pörköltekhez, szószokhoz, mártásokhoz? Tálalás előtt azonban általában a kukában végzi. 🙁

Helyes! Helytelen!

Az ánizs erősebb illatú, édesen aromás ízű fűszer. De vajon mire hasonlít az illata?

Helyes! Helytelen!

Melyik a világ legdrágább fűszere?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Ebben a gyógy-és fűszernövényben sokkal több lakozik, mint egyszerű ízesítő. Egyesek úgy gondolják, hogy az emlékezés és hűség jelképe, és réges-régen még a temetkezési szertartások során használták. Bárányhússal vagy burgonyával főzve remek ízt ad hozzá. Mi a neve?

Helyes! Helytelen!

Erős, fűszeres ízéről ismert, imádják az indiaiak és gyakran keverik curryporba. Mi az?

Helyes! Helytelen!

A paprika csípősségét milyen skálán értékelik?

Helyes! Helytelen!

Ez a fűszer enyhén kesernyés ízű, és széles körben használják a mexikói konyhában. Egy kis zöld mag, amely egészben vagy őrölve hasznosítható fel.

Helyes! Helytelen!

Fűszer kvíz: 10 trükkös kérdés a fűszerekről, fűszernövényekről, ami csak a vérbeli konyhatündéreknek sikerül. Neked meglesz a 10/10?

Share your Results:

Jöhet a következő?