Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Fűszer kvíz: 10 trükkös kérdés a fűszerekről, fűszernövényekről, ami csak a vérbeli konyhatündéreknek sikerül! Neked meglesz a 10/10?

Melyik a világ legzsebbenyúlósabb fűszere, mi hazánk nemzeti fűszere – ilyen és ehhez hasonló kérdések várnak a soron következő kvíz feladatsorban! Lássuk, hogy sikerül?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés

Készen állsz?

0%

A paprika csípősségét milyen skálán értékelik?

Helyes! Helytelen!

Melyik az a fűszernövény, ami remekül passzol levesekhez, zöldséges ételekhez, főzelékekhez, pörköltekhez, szószokhoz, mártásokhoz? Tálalás előtt azonban általában a kukában végzi. 🙁

Helyes! Helytelen!

Ennek a fűszernek az a jellegzetessége, hogy különféle babérfák kérgéből származik, őrölt fajtája talán a legelterjedtebb sütőfűszer. Srí Lanka ennek a fűszernek a fő lelőhelye.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Mi Magyarország nemzeti fűszere?

Helyes! Helytelen!

Melyik a világ legdrágább fűszere?

Helyes! Helytelen!

Ebben a gyógy-és fűszernövényben sokkal több lakozik, mint egyszerű ízesítő. Egyesek úgy gondolják, hogy az emlékezés és hűség jelképe, és réges-régen még a temetkezési szertartások során használták. Bárányhússal vagy burgonyával főzve remek ízt ad hozzá. Mi a neve?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Erős, fűszeres ízéről ismert, imádják az indiaiak és gyakran keverik curryporba. Mi az?

Helyes! Helytelen!

Mi a pesztó legfőbb összetevője?

Helyes! Helytelen!

Ez a fűszer enyhén kesernyés ízű, és széles körben használják a mexikói konyhában. Egy kis zöld mag, amely egészben vagy őrölve hasznosítható fel.

Helyes! Helytelen!

Az ánizs erősebb illatú, édesen aromás ízű fűszer. De vajon mire hasonlít az illata?

Helyes! Helytelen!

Fűszer kvíz: 10 trükkös kérdés a fűszerekről, fűszernövényekről, ami csak a vérbeli konyhatündéreknek sikerül. Neked meglesz a 10/10?

Share your Results:

Jöhet a következő?