Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Ellopott egy 160 ezer dolláros jachtot, majd ki kellett menteni a tengerből

Az amerikai parti őrség munkatársai nemrégiben közzétettek egy videót egy drámai életmentésről, amely a Columbia folyó torkolatától 6 mérföldre, az oregoni partoknál történt. A felvételen az látható, hogy a 35 láb hosszú jachton egy férfi éppen az életéért küzd, de nem bír el az óriási hullámokkal és végül a tengerbe borul. A parti őrség hatóságai elmondták, hogy éppen gyakorlatot tartottak a közelben, amikor egy kétségbeesett segélyhívásra lettek figyelmesek a rádión keresztül. 

A video kiposztolása után azonban szokatlan dolog történt: hívások záporoztak a kimentett férfival és a hajóval kapcsolatban is. Kiderült, hogy aznap reggel valaki ellopott egy méregdrága magán jachtot az astoriai kikötőből, a felvételen pedig felismerték azt. A megmentett férfiról is érkeztek hívások, a helyiek Jericho Labonte-ként azonosították. A férfi ugyanis nemrégiben kirakott a Facebook oldalára egy videót, ahol éppen egy döglött halat helyez el a ’Kincsvadászok’ című film ikonikus házának tornácán, ez a garázdaság pedig sokaknak szemet szúrt. 

Miután a rendőrség megkapta a tippet, megtudta, hogy a hatóságok a Brit Kolumbia állambeli Victoriában korábban 5 elfogatóparancsot adtak ki Labonte ellen: lopás, más testi épségének veszélyeztetése, jármű jogosulatlan használata és rongálás vádjával körözték. Meglepő érdekességek, hogy a férfit azonban még az előtt kiengedték a kórházból, mielőtt rájöttek volna, hogy ki ő. És, hogy történhetett ez meg? Labonte mind a mentősöknek, mind a kórházi dolgozóknak hamis nevet és adatokat adott meg, hogy elrejtse valódi énjét. Később azonban sikerült a nyomába eredni, és Astoriától mintegy 17 mérföldnyire, egy hajléktalanoknak fenntartott melegedő központban kapták el – Jericho Labonte a börtönben kötött ki.

További érdekessége