Napi Érdekességek

Napi érdekességek: A több mint egy évszázada eltűnt kisfiú rejtélye a mai napig megoldatlan

Bobby Dunbar 1908-ban látta meg a napvilágot, Lessie és Percy Dunbar elsőszülött gyermekeként. 1912. augusztus 23-án a család kirándulni indult a Louisiana állambeli Swayze-tóhoz, ahová a 4 éves kisfiú is velük tartott, de váratlanul eltűnt a mocsaras környékén.

A keresőcsapatok mindent bevetettek, hogy legalább a holttestét megtalálják: krokodilokat boncoltak fel, kampókat lógattak le és dinamitokat dobáltak a mocsárba, hogy láthatóvá váljon a tó feneke – de minden próbálkozás eredménytelenül zárult.

8 hónappal később, kb. 300 km-re az eltűnés helyszínétől, egy Bobbyra megszólalásig hasonlító kisfiút láttak egy vándorló ezermester, William Walters társaságában. A férfi állította, hogy a gyereket Charles Bruce Andersonnak hívják és Julia Anderson kisfia. Ez azonban nem bizonyult hihetőnek, így Walterst letartóztatták, Bobby családja pedig elindult az azonosításra. Az első találkozással kapcsolatban kicsit ellentmondásosak a beszámolók. A gyerek egyből felismerte Lessiet, és „Anya!” felkiálltással szaladt a karjaiba, más forrás szerint a nő nem volt benne biztos, hogy az ő gyerekét látja. Később több olyan testi jellegzetességet pl. anyajegyeket, sebhelyeket is észrevett rajta, ami Bobbyn is megvolt. A tárgyalások tehát megkezdődtek, és mivel Dunbarék igen befolyásos család voltak, a kisfiú végül hozzájuk került és velük élte le az életét. 

Ugorva az időben, 1999-ben Bobby egyik unokája, Margaret Dunbar Cutright elkezdte boncolgatni az akkor már 33 éve halott nagyapja történetét, így 2003-ban DNS tesztre is sor került. Az eredményekből kiderült, hogy a kisfiú, akit 90 évvel korábban Dunbaréknak ítéltek, valójában nem az igazi Bobby Dunbar volt. Az ezermesternek és Julianak tehát végig igaza volt – egy évszázados tévedés vagy talán hazugság lepleződött le. Hátborzongató érdekességek, hogy az azonban, hogy mi történt Bobby Dunbarral azon a nyári napon, a mai napig rejtély és valószínűleg már örökre az is marad.

További érdekességek

In 1912 4 yr-old Bobby Dunbar disappeared, was found eight months later in Mississippi with a couple that refuted that it was him. Courts ordered the boy to live with the Dunbars. 100 years later DNA verified that the boy was Bruce Anderson and had been wrongly identified by Dunbar’s parents
by u/curioustic in Damnthatsinteresting