Általános KvízekKvízTesztTörténelemTudáspróba

Történelem kvíz: Tudod melyik évben történtek az alábbi események?

Történelem kvízünkben az 1970-es évektől napjainkig három-három eseményből kell meghatároznod, hogy melyik évről van szó. Lássuk, meg tudod-e oldani helyesen ezt az évszámos tesztet?

Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

történelem kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

Ebben az évben Csehszlovákia két önálló országra, Csehországra és Szlovákiára bomlik. Terroristák bombát robbantanak a New York-i Világkereskedelmi Központban. Debütál a Magyar Televízió 1-es csatornáján a Szerencsekerék, és a Mindent vagy Semmit! című vetélkedőshow.

Helyes! Helytelen!

Ebben az évben Budapesten tizenötezres tömeg tüntet a sajtószabadságért aggódva. Házasságot köt Vilmos herceg és Kate Middleton. Arab tavasz.

Helyes! Helytelen!

Ebben az évben a Nemzeti Múzeumból az Országházba szállítják át a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. Hazahozták Oroszországból az utolsó magyar hadifoglyot. Megjelenik Ridley Scott filmje, a Gladiátor.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Ebben az évben avatják fel a Budapest Sportcsarnokot. Kiadják a Commodore 64 számítógépet. Elhunyt Leonyid Iljics Brezsnyev szovjet pártfőtitkár.

Helyes! Helytelen!

Ebben az évben Alexandr Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz írót kitoloncolják a Szovjetunióból. Az Eurovíziós Dalfesztivált az ABBA együttes nyeri. Elhunyt Szécsi Pál magyar énekes.

Helyes! Helytelen!

Ebben az évben kudarcba fullad az Apollo–13 holdexpedíció. Megjelenik a floppy disk, az adattárolást leegyszerűsítő lemez. Budapesten átadják a 2-es metró első szakaszát.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Ebben az évben a WHO nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet hirdet a Vuhanból kiindult Covid19-pandémia miatt. Erős földrengés rázza meg a horvát fővárost, Zágrábot. Elhunyt Gesztesi Károly színművész.

Helyes! Helytelen!

Ebben az évben elindult a YouTube videómegosztó portál. Megkezdődött Szaddám Huszein pere. Károly walesi herceg feleségül vette Camilla Parker Bowles-t

Helyes! Helytelen!

Melyik évben történt?

Share your Results:

Jöhet a következő?