Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Vin Diesel több mint 54 millió dollárt kaszált azzal, hogy azt mondta „Én vagyok Groot”

Vin Diesel korunk egyik legkeresettebb színésze, így talán nem meglepő, hogy neki is szorítottak helyet a Galaxis Őrzői című filmsorozatban. A napi érdekességek következő rovatából kiderül, hogy miért hozott neki ennyit a konyhára Groot, avagy a fához hasonló humanoid szinkronhangjának eljátszása!

A kis lénynek mindössze két sora volt a filmekben, de azok ikonikussá váltak. Ami azonban ennél is megdöbbentőbb, hogy mennyit kapott értük a színész. A Republic World szerint Diesel összesen 54,5 millió dollárt zsebelt be: minden egyes filmért, amelyben Groot szerepelt, 13 millió dollárt vihetett haza. Ez pofátlanul sok pénz egy szinkronszínésznek, ha azt nézzük, hogy csak ugyanazt a három szót kellett mantrázni – „Én vagyok Groot” és „Mi vagyunk Groot”. Érdemes azonban egy kicsit a történet mélyére ásni, hogy megértsük a miértjét. 

James Gunn – forgatókönyvíró – annak idején rengeteg időt és energiát ölt bele abba, hogy megtalálja Groot szinkronhangját. Hiába hallgatott végig ugyanis egy több tucat, jobbnál-jobb alakítást, a kémia egyszerűen senkivel nem akart működni. És akkor jött Vin Diesel, aki nemcsak fel akarta mondani a szöveget, de tudni szerette volna, hogy mi áll minden egyes „Én vagyok Groot” mögött, hiszen az mindig más jelentéssel bírt. James ekkor adott neki egy 50 oldalas forgatókönyvet, amelyben az egyik oldalon az ikonikus mondat, a másik oldalon pedig a valós fordítása állt. Vin Diesel „Én vagyok Groot”-ja tehát nemcsak azért hangzott baromi jól, mert egyébként is profi színész, hanem, mert tényleg bele akarta ásni magát a szerepébe. Ugyanazokat a szavakat ismételgetni, de úgy, hogy közben minden alkalommal más jelentéssel bírnak, nagyon nehéz feladat. Te például kipróbáltad már, hogy hányféleképpen tudod kimondani ezt a mondatot?

További napi érdekességek.