Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Te mivel utazol nap, mint nap?

Szerencsére ma már többféle közlekedési mód közül választhatunk, ha el akarunk jutni egyik pontból a másikba. Az infrastruktúra (na meg a környezetünk) szempontjából azonban már egyáltalán nem mindegy, hogy végül melyik mellett tesszük le a voksunkat. A napi érdekességek következő rovatában bemutatjuk, hogy mennyi helyet foglalnak el az utakból az egyes megoldások!

Nem meglepő módon az autó a legkényelmesebb megoldás, ha dolgozni megyünk, vagy el kell intézni valamit. Szemléltetésképpen vegyünk például 200 embert. Mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy 1 autóban általában csak 1 ember utazik, ritkán valaki más is, így ez a 200 ember kb. 177 autóban fog elférni. És, igen, valóban komfortos megoldás, de legalább ugyanannyi időt ülünk a dugóban, mint amennyi az út megtételéhez szükséges lett volna. Nem beszélve arról, hogy fizetnünk kell az üzemanyagért, a parkolásért, és a környezetünket is nagymértékben szennyezzük vele.

A következő jelölt a tömegközlekedés, például a busszal való utazás. Ez már kevésbé kecsegtető, főleg akkor, ha egy tucat másik emberrel kell harcolni az ülőhelyekért, de felróhatnák neki azt is, hogy csak meghatározott időpontokban közlekedik. Mentségére szolgáljon azonban, hogy az imént említett 200 ember utaztatásához mindösszesen 3 busz fog kelleni, így a városi közlekedés, na meg a bolygónk is fellélegezhet, ha buszjegyet váltunk.  

A listán az utolsó helyen végez a kerékpár, ha kényelemről van szó. Nyáron tikkasztó meleg van, tavasszal esik az eső, ősszel köd van, télen pedig havas és csúszós az út. A bicikli mellett szól azonban, hogy szinte semennyi helyet nem foglal el az útból, főleg, ha még bicikliút is van. Használata nem kerül semmibe, zéró hatása van a környezetre, a magunk ura lehetünk, és persze az egészségünknek is jót tesz a mozgás. A gyalogosokat pedig már meg se említjük, hiszen ők a járdán közlekednek.