Napi Érdekességek

Napi érdekességek: A legendás ügyvéd, aki soha nem veszített el egyetlen pert sem

Sajnos akadnak olyan élethelyzetek, amikor ügyvédet kell fogadni magunk mellé. A választás azonban feladja a leckét, hisz mindennél fontosabb, hogy biztosan nyert ügyünk legyen. Ott van például a napi érdekességek következő szereplője, Gerry Spence, akivel megéri pert nyerni.

A jó ügyvédre mindig lehet számítani, megjelenik a tárgyalásokon, elkötelezett az ügyünk iránt és nem csak a pénzt látja a mi nyomorunkban, ugye? Ezek az állítások hatványozottan visszaköszönnek Gerry Spence személyében. Gerry Spence korunk egyik legnagyszerűbb ügyvédjeként került be a köztudatba, aki 1929. január 8-án született Wyoming megyében, az USA-ban. Egészen ifjú suhanc koráig élt itt, tanult és dolgozott, első diplomáját a Wyomingi Egyetem Jogi Karán szerezte 1952-ben. 1954-től már a megye ügyészeként találta magát, alapítója és igazgatója lett a Trial Lawyers College és az Advocates for Wyoming nevű ügyvédi irodáknak, később már előadásokat tartott a jogi egyetemeken.

És, hogy miért álltak ezrek sorban az ajtajánál? Spence hamar felismerte, hogy mi az ő útja, és egész életében a szegényeket, az elesetteket képviselte az általa „rabszolgatartónak” nevezett gigantikus vállalatokkal, a befolyásos személyekkel, na meg a csúnya korrupcióval szemben. Szívügyei voltak azon kisemberek ügyei, akiknek önhibájukon kívül ment tönkre az élete és jövője. Ezt mi sem mutathatná jobban, hogy soha nem veszített büntető pert az esküdtszék előtt, sem ügyészként, sem védőügyvédként, és polgári pert sem veszített 1969 óta. Számos országosan ismert ügyben próbára tette magát, és meg is nyerte azt, köztük a Karen Silkwood-ügyet, amiről egyébként film is készült. Habár a most 93 éves Spence 2012-ben letette a lantot, azért fél szemmel még felügyeli a Gerry Spence Method programot, ahol bűncselekménnyel vádolt személyek képviseletével foglalkozó ügyvédeket képeznek.

További napi érdekességek.