fbpx
Általános KvízekGasztroKvízTesztTudáspróba

Gasztronómia kvíz: Tisztában vagy az alábbi ételek eredetével?

Tudod honnan ered a tea, vagy épp a kávé? Milyen tévhit terjedt kezdetben a csokiról? Kvízünkben most letesztelheted!

Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

gasztronómiai kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

A pizza, a lasagne és a bolognai spagetti ikonikus olasz ételek, amelyeket az emberek világszerte ismernek, de olyan összetevőt tartalmaznak, amelyet a 16. század előtt nem ismertek Olaszországban. Mi az?

Helyes! Helytelen!

Honnan ered a tofu (szójasajt) szójababból történő előállításának technikája?

Helyes! Helytelen!

Ma ez a gyümölcs Új-Zéland ikonja, de itt csak 1904 óta termesztik. Régebben majombarack és kínai egres néven ismerték. Hogy hívják ma ezt a gyümölcsöt?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Brazília a 18. században már termesztette ezt a növényt, 1907-re a világ készletének 97%-át biztosította, és a 21. század elején továbbra is a világ vezető termelője. Mi az?

Helyes! Helytelen!

Amikor a csokoládé Franciaországban először bemutatkozott, gyanakodva tekintettek rá. Ezek közül melyik NEM segített növelni a csokoládé vonzerejét a 17. századi Franciaországban?

Helyes! Helytelen!

Ma a tea Anglia nem hivatalos itala, de a tea csak a 17. század második felében érkezett Kínából Angliába. Az alábbiak közül melyik NEM igaz az angliai tea korai fogyasztására?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Az indiai konyhában ízletes curryket készítenek, de ennek az ételnek az egyik összetevője csak a 16. századtól volt elérhető a helyiek számára, amikor kereskedelmi kapcsolatokat építettek ki Amerikával. Melyik?

Helyes! Helytelen!

Ez az élelmiszer Dél-Amerikából származik, és az éhínség elleni élelmiszerként hozták be Európába. Az 1840-es évekre Írország lakossága annyira függött tőle, hogy a termés kudarca éhinséget és 1 millió ember halálát okozta. Mi az?

Helyes! Helytelen!

Gasztro kvíz

Share your Results:

Jöhet a következő?