Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Legendák, átkok és legendás átkok kvíze: Mi találtuk ki, vagy léteznek?

Érezted már úgy, hogy nem sikerül a kvíz és biztosan meg vagy átkozva? Vagy igazi szerencsefia vagy? Bárhogy is legyen, az egymás után következő szerencsétlenségekből, balesetekből az ember a történelem során előszeretettel kreált legendákat és legendás átkokat. Te felismered, hogy mik a “valós” már szájról-szájra terjedő legendák vagy melyeket gyártottuk mi?

Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

A Superman átok: A Superman átok lényege, hogy aki eddig Superman produkcióban szerepelt, vagy részt vett a munkálatokban azzal valami baj történik. Pl. volt olyan, aki eljátszotta a szerepet, utána soha többet nem kapott színészi munkát, vagy gondoljunk Christopher Reeve-re, aki élete végéig tolókocsiba kényszerült, de volt probléma stábtagokkal, sminkesekkel, fővilágosítókkal is.

Helyes! Helytelen!

A fáraó átka: Vajon ez csak egy filmes jelenet volt? Tutanhamon fáraó sírján ez a felirat áll: " Sebes szárnyakon érkezzen a halál arra, aki megzavarja a fáraó nyugalmát". Hamarosan az ősi sírt feltáró kutató patrónusa, állítólag vérmérgezésben meghalt és ezzel egy időben Kairó elsötétült. Ezt követően, egymás után 27 haláleset történt az ásatásban résztvevők között.

Helyes! Helytelen!

Az Ahantchuyukok átka: 285 évvel ezelőtt a Texas környékén élő Ahantchuyuk indiánok sámánja megátkozta a környék kaszinóit, és azon belül a póker játékosokat, amikor Feketeláb Ahantchuyuk törzsfőnök lányát a férje egy poker játszmában elvesztette és új "tulajdonosa" különös kegyetlenséggel bánt vele. Az átok azóta körülbelül minden 10. évben érinti a WSOP Texas Holdem póker nyertesét, akit olyankor balszerencse ér.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A turáni átok: A legenda szerint Szent István király a kereszténység bevezetésekor üldöztette a táltosokat, sámánokat, ezért azok megátkozták a magyar népet, hogy köztük örök széthúzás és belviszály legyen.

Helyes! Helytelen!

Batman átok: Vajon az összes nagy szuperhős karakteren átok ül? A Batmant alakító színészek kétség kívül a legtöbben bukták karrierjüket Hollywoodban. De ha épp nem a denevérembert játszó színészt éri kár, akkor valamely stábtagot vagy esetleg a főhős ellenfelét, lásd a Joker alakításáról is méltán híressé vált Heath Ledgert.

Helyes! Helytelen!

A Hope gyémánt átka: Jean Baptiste Tavernier egy hindu Istenszobor homlokáról lopta el a gyémántot. Az enyveskezű kereskedő szörnyű halált halt, mint a gyémánt későbbi tulajdonosai is, köztük a leghíresebb Marie-Antoinette.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Az Aranylabda átok: Az Aranylabda az európai labdarúgás egyik legfontosabb trófeája. Annak a focistának ítélik oda, aki az adott évben a legjobb teljesítményt produkálta. Az átok azonban lesújt itt is, hisz aki egyszer megkapja az Aranylabda díjat, az a rá következő évben nemcsak, hogy nem lesz képes újra elnyerni, de akár karrierjét is csorbító baleset részese lehet, mint például a brazil Ronaldo, akinek ez súlyos térdsérüléssel végződött.

Helyes! Helytelen!

Ötzi, az alpesi múmia átka: Talán Ötzi sámán lehetett, vagy sámánok átkát viselte... ki tudja? De a legenda szerint amióta 1991-ben megtalálták a fagyott ősembert, 7 ember váratlan halálát okozta, akik mind a kutatásban dolgoztak.

Helyes! Helytelen!

Legendák, átkok és legendás átkok kvíze: Mi találtuk ki, vagy léteznek?

Share your Results:

Jöhet a következő?