Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Te el tudod képzelni, hogy egy krokodil miatt történjen repülőgép-szerencsétlenség?

Sokan még mindig nem mernek repülőre ülni, mert félnek egy esetleges tragédiától. Jó hír azonban, hogy műszaki meghibásodás szerencsére nagyon ritkán történik, így nagyjából annyi esély van erre, mintha egy krokodil miatt zuhanna le a repülőgép. Az utóbbi eset azonban tényleg megtörtént, méghozzá a Filair Let L-410 járatán!

2010. augusztus 25-én a világ egyik legképtelenebb légi balesete történt meg a Filair Let L-410 belföldi járatán, a Kongói Demokratikus Köztársaság területén, Közép-Afrikában. A semendwai reptérről a bandundui reptérre tartó gép alig néhány mérföldnyire volt a célállomástól, mikor óriási pánik tört ki a fedélzeten. Az egyik utas sporttáskájából ugyanis egy krokodil bújt elő, aki úgy gondolta, hogy tesz pár kört az emberek lábai között. A gazdája egyébként nem nyaralni vitte „kiskedvencét”, hanem ki akarta csempészni az országból – erre azonban még ő sem számított.

A krokodilt látva nem kellett sok idő ahhoz, hogy az utasok ordítva tépjék le magukról a biztonsági öveiket és hagyják el az ülőhelyeket. Ezzel azonban még nem is lett volna akkora gond, ha nem egy irányba kezdtek el volna menekülni: hirtelenjében akkora súly nehezedett a repülőgép elejére, hogy kibillent az egyensúlyából és a mélybe zuhant. A Filair Let L-410 járatán 21-en voltak, ebből 20 fő odaveszett, beleértve a pilótákat és a légiutas kísérőt is. Csupán egyetlen utas élte túl, na meg persze a krokodil.

További érdekességek, hogy a repülőgép-szerencsétlenségről szóló első média megjelenések szerint a tragédia azért történt meg, mert menet közben kifogyott a gép üzemanyaga. Később azonban a brit közlekedési hatóság is utánanézett a dolognak, és az egyetlen túlélő is megerősítette, hogy egy krokodil kezdte el ijesztgetni az utasokat.

További napi érdekességek.