Napi Érdekességek

Napi érdekességek: A férfi, aki 60 órát töltött a víz alatt egy hajóban, mégis túlélte

A tragédiák nagy része sajnos ritkán zárul happy enddel, kivéve annak a nigériai férfinak a története, aki csodával határos módon túlélt egy hajóbalesetet – a víz alatt. Ismerd meg a nem mindennapi esetet!

2013-ban a 29 éves Harrison Okene éppen szokásos munkanapját töltötte szakácsként egy vonathajón, Nigéria partjainál. Olyan viharos volt azonban a szél, hogy a hajó felborult és fejjel lefelé állt meg a tenger fenekén 30 méterrel. Mind a 12 fős legénység odaveszett, kivéve Harrisont.

Hajnal 5 óra körül lehetett, mikor Harrison felébredt és kiment a wc-re. Ekkor történt meg a baleset így pont a mellékhelyiségben érte. Innen valahogy sikerült átkászálódnia egy másik helyiségbe, ahol egy megrekedt légbuborék tartotta életben. Habár halálra volt rémülve, azért annyi lélekjelenléte még volt, hogy a testét részben a víz felett tartsa és késleltesse a hipotermiát. A férfi elmondása alapján borzalmas élményben volt része: szomjas volt és éhes, a víz jéghideg volt, nem látott semmit, de azt érezte néha, hogy a többiek holttestei hozzáérnek. Semmi mást nem tudott csinálni, csak Istenhez fohászkodni, hogy valahogy mentse meg.

A tenger fenekén eltöltött majdnem 3 nap után Harrison imái végül meghallgatásra kerültek, amikor egy fényre lett figyelmes. Akkora már ugyanis híre ment, hogy elsüllyedt a hajó és egy egész búvárcsapat indult útnak a holttesteket kiemelésére – erre azonban még ők sem számítottak. Az egyik búvárra konkrétan a frászt hozta, mikor megérintette a karját a vaksötétben. Nem beszélve arról, hogy csak egy szál alsónadrág volt rajta, a bőre pedig darabokban hámlott a sós víztől.

További érdekességek, hogy annak ellenére, hogy Harrison megfogadta, hogy az életbe nem megy többet tenger közelébe, mégis sikerült leküzdenie félelmét és 2015-ben hivatásos búvárrá avanzsálódott.

További napi érdekességek.