Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Nem mondanád meg hány éves a világ legöregebb szállodája

A szállodai iparág szinte állandó változásban van, néhány épület azonban kiállta az idő próbáját. Ezek közé tartozik a több mint 1300 éves múltra visszatekintő Nishiyama Onsen Keiunkan is, ami Japánban, a Fuji-hegy szomszédságában található.

A Guinness Rekordok Könyve hivatalosan is a világ legidősebb szállodájaként tartja számon a Nishiyama Onsen Keiunkan gyógyszállót. Valamikor még i.sz. 750-ben alapították, azóta pedig egy és ugyanazon család leszármazottai vezetik: eddig 52 generáció (!) adta már át egymásnak a kilincset. És még mielőtt valaki azt gondolná, hogy kora miatt valamiféle roskadozó épületről van szó, akkor nagyon is téved!

A szállodát 1997-ben modernizálták, így minden megtalálható benne, ami csak beleférhet a keleti kényelem fogalmába. A létesítménynek 37 szobája van, köztük olyanok is, amelyek a Hayakawa és Yukawa  sziklás hegyoldalaira néznek. A csodás panorámával körülvett szálloda szabadon folyó, melegforrású termálvizet kínál minden szobában, beleértve a zuhanyzókat is. Ezt megalakulásuk óta közvetlenül a helyi Hakuho-forrásból szerzik be, amelyet nemzetközileg is elismertek rekreációs és gyógyító tulajdonságai miatt.Az épületben a hagyományos japán kultúra elemei köszönnek vissza, a gyékénypadlók, futonágyak mind a pihenésre csábítanak. A szálláshelyen tradicionális ázsiai reggelit szolgálnak fel, mindemellett a vendégek belekóstolhatnak a helyi ínyencségekbe is, pl. a Koshu marhahúsba, amit egy díjnyertes séf készít. Szívmelengető érdekességek, hogy habár a gyógyszálló kinézetében felfrissült, kiszolgálásban még mindig a régi. Itt tartózkodásunk alatt ugyanazt a legendás japán vendégszeretetet élvezhetjük, amelyet már a szamurájok, híres sógunok is megtapasztalhattak 1000 évvel ezelőtt.

További napi érdekességek.