Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Egyszerű vasutasból egy youtube számmal világhíreség lett!

Sohasem tudhatjuk, hogy mikor ütjük meg a Jackpotot, például mikor hobbiból átkomponálunk egy ismert dalt, és egyik napról a másikra válunk ismertté, mint az a kazahsztáni srác, akiről a napi érdekességek következő rovatában olvashatsz. 

napi érdekességek

2019-ben az akkor még 19 éves Imanbek Zeikenov szüleivel élt egy kis kazahsztáni faluban, és a vasúti közlekedésben dolgozott, mindössze havi alig 400 dollárért. De nyáron minden megváltozott, amikor először meghallotta Saint Jhn „Roses” című dalát.

Habár a dal már 3 éve ismert volt, Imanbek eldöntötte, hogy kiküszöböli a szám néhány gyenge pontját és egy jóval frissebb, fiatalosabb hangzású remixet készít belőle. Állítása szerint ő maga sosem tanult zenét, de szabadidejében autodidakta módon fejlesztette magát különféle zenei oktatóanyagokkal. 

Imanbek egyébként illegálisnak nevezte „tettét”, hiszen ez jogilag komoly korlátokba ütközik. Anélkül töltötte fel a dalt a közösségi médiába, hogy valóban átgondolta volna, hogy mit is csinál, vagy egyáltalán tudta volna, hogy hogyan népszerűsítse azt – „Egyszerűen csak feltöltöttem a netre, és szélnek eresztettem”. Néhány hónap múlva pedig megdöbbenve tapasztalta, hogy mekkora sikernek örvendett az ütemes verziója: e-mailek, WhatsApp és Instagram-üzenetek tömkelege várta olyan művészektől, akik a jövőbeli együttműködés reményében keresték fel. Manapság pedig már olyan nevekkel dolgozik együtt akárcsak Alan Walker, Marshmello, vagy David Guetta. 2021-ben még egy Grammy-díjat is bezsebelt a jól sikerült remixért és később leszerződött az orosz Effective Records kiadóhoz.Imanbek remixe egyébként még mindig nagyon népszerű, a YouTube-on már lassan 300 milliós nézettségnél tart, hallgass bele Te is!