Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Borravaló helyett egy 10 millió dollár értékű lottószelvényt kapott a pincérnő

Vannak, akik minden héten lottóznak annak reményében, hogy majd egyszer az ő számaik lesznek kihúzva. Annak ellenére, hogy sokan lettünk volna a lottónyertes Tonda Dickerson helyében, történetét megismerve valószínűleg nem sajnáljuk majd tőle a nyereményt.  

napi érdekességek

1999-ben a 28 éves Tonda Dickerson pincérnőként dolgozott egy étteremben, amikor egy férfi besétált oda, és borravaló helyett „csak” egy lottószelvényt nyújtott át neki. Tonda akkoriban vált el a férjétől, kislányával egy mobilházban lakott, és mivel nem volt túl jó anyagi helyzetben, csalódottan vette át a szelvényt. Amikor pedig egy hét múlva kihúzták a számokat, nem akart hinni a szemének – 10 millió dollárt nyert. Úgy gondolta, hogy a pénzből új életet kezd, és végre otthont teremt maguknak. De Tonda kollégáinak, az adóhivatalnak, volt férjének, sőt még a szelvényt ajándékozó férfinak, Edwardnak is egészen más elképzelése támadt.

A bődületes nyeremény hallatán sorban álltak az ajtajánál a markukat tartva: állítólag volt egy megállapodás a kollégáival, hogy ha egyszer nyernek a lottón, akkor osztoznak rajta. Tonda azonban nem akart velük peren kívül megegyezni, így bírósági ügy lett belőle, amit elvesztett, később mégis megnyerte. Edward már egy kicsit szerényebb volt, ugyanis csak egy teherautót követelt a pénzből. A prímet a volt férje vitte, aki még el is rabolta, de a nőnek sikerült ellene fordítania a fegyvert. Az adóhivatallal pedig közel 10 éven át pereskedett, mivel egyre több adó befizetésére kötelezték. További érdekességek, hogy Tonda miután nyereményének nagy részét odaadta családjának, visszament dolgozni. A legutóbbi híresztelések szerint a Golden Nugget nevű kaszinóban tengeti mindennapjait, Mississippi államban.

További napi érdekességek.