Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Egy texasi lánynak van a világon a leghosszabb lába

Az élet valahogy sosem igazságos: akit göndör fürtökkel áldott meg a természet az egyenes hajat szeretne, akit egyenessel, az hullámosat, aki pedig alacsony, az magas szeretne lenni. Az utóbbi esetben azonban nem mindenki lenne a napi érdekességek rovatunkban szereplő, Maci Currin helyében.

napi érdekességek

Az amerikai Texas államban élő Maci Currin még csak 19 éves, de már két Guinness világrekordot is bezsebelhetett magának: a világ leghosszabb lábú nője, és a világ leghosszabb lábú tinédzsere címet 2021-ben. A bal lába ugyanis 135.28, a jobb lába pedig 134.29 cm hosszúra sikeredett. Az extra hosszú lábakból pedig egyenesen következik az, hogy a hölgyemény nagyon magasra, 208 centisre nőtt. Habár a család többi tagja sem mondható alacsonynak, Maci mégis túlszárnyalja őket. Konkrétan a lábai kiteszik a teljes magasságának 60%-át! Macinek akkor tűnt fel először, hogy az átlagosnál hosszabb lábai vannak, amikor az általános iskolában  minden osztálytársánál magasabb volt – évente ugyanis 10-12 cm-t nőtt.

Nem lehet könnyű tehát ilyen hosszú lábakkal élni. Például állandóan figyelnie kell arra, hogy ne verjen be a fejét az ajtófélfába, szinte képtelenség magára nadrágot találni, vagy kényelmesen autót vezetni. Elmondása alapján azonban ő inkább egyfajta génlottó nyereményként tekint erre, és szerinte rengeteg előnye van a dolognak, főleg akkor, ha a gimnázium röplabda- vagy kosárlabda csapatában játszol. Szívmelengető érdekességek, hogy habár tényleg nagyon kilóg a sorból és lépten-nyomon megbámulják az emberek, őt ez egyáltalán nem zavarja. Ezt pedig mi sem mutathatná jobban, mint a TikTok fiókja, ahol a különleges lábai miatt már több mint 2 millió követőre tett szert. Eltökélt célja, hogy később a világ leghosszabb lábú modelljeként is bekerüljön a Guinness Világ Rekordok Könyvébe.