Napi ÉrdekességekTények

Napi érdekességek: A film, amit valószínű egyikünk sem fog látni

Rengeteg filmnek évekkel előre kitűzik a megjelenési dátumát. Ott van a Marvel, ami már 2025-ig bejelentette készülő filmjeit, de manapság mindenki filmes univerzumokat épít évekre előre. Napi érdekességek rovatunkban John Malkovich és Robert Rodriguez filmje viszont egészen más szintre emelte a jövőbeli megjelenés fogalmát: egészen pontosan egy évszázad múlva láthatjuk.

napi érdekességek

Malkovich és Rodriguez összefogtak, hogy elkészítsenek egy exkluzív filmet a Louis XIII konyaknak ‘100 év’ címmel, és azt képzelték el, milyen lesz a világ egy évszázad múlva. A „film, amit soha nem fogsz látni” néven emlegetett 100 évet Malkovich írta, Rodriguez rendezte, és csak 2115. november 18-án lesz látható.

„Az ebben rejlő elképzelés az volt, hogy megpróbáljuk elképzelni, milyen lesz a világ száz év múlva” – magyarázza Malkovich a film előzetesében.

A film cselekményének részletei titkosak és szigorúan elzárták a nagyközönség elől, szó szerint: a filmet egy széfbe helyezték, ami golyó és robbanás álló, nincs mód arra sem, hogy kóddal vagy kulccsal kinyissák. Ehelyett 100 év múlva automatikusan kinyílik majd.