Napi Érdekességek

Napi érdekességek: A világ legmagasabb kártyavára

Mai ‘Napi érdekességek’ rovatunkban a világ legmagasabb kártyavárát hoztuk el nektek, amit BRYAN BERG épített meg és erről írt oldalán:

napi érdekességek

Amikor először állítottam fel ilyen Guinness-rekordot, még középiskolás voltam. Az első rekordom 14 láb 6 hüvelyk (440 cm) magas volt, ez pedig, a legújabb, majdnem pontosan 25 láb (762 cm) magas. Sokszor megdöntöttem már a saját rekordomat – minden alkalommal kicsit magasabbra építem. Mi a maximális magasság? A határ a csillagos ég. Csak az idő szab határt és az, hogy milyen magas az épület. Valójában ehhez a projekthez is eltávolítottunk néhány elemet a rendezvénytér mennyezetéből, hogy ki tudjuk használni az épület maximális magasságát.

Ez a bizonyos Guinness-rekord a világ legújabb, 25 láb magas és egyben legmagasabb kártyavára, a Texas Fair vásárra készült. A kompozícióban egy nagy torony látható, melyet sok más épület vesz körül. A torony megépítéséhez több mint 1000 pakli kellett, és ez körülbelül 64 kg kártyát jelent. Gyakori kérdés ezzel a projekttel kapcsolatban az, hogy a torony egy igazi épület másolata-e? A válasz pedig az, hogy ez csak egy fantázia épület, amit én találtam ki.

Nézz körül a További érdekességek között!