Napi Érdekességek

Napi érdekességek: Pár minden hájjal megkent indiai fiatal lejátszott egy kamu krikett szezont

India lakosságának egy jelentős részének nem ismeretlen a mélyszegénység és az éhezés fogalma. Az ereje teljében lévő fiatalok pedig minden lehetséges módon próbálnak kitörni kilátástalan helyzetükből – némelyik kísérlet azonban nem éppen túl etikusra sikeredik, egy ilyen szerepel legfrissebb napi érdekességek rovatunkban.

napi érdekességek
Napi érdekességek

A krikett a világ egyik legnézettebb sportága, ami egyet jelent azzal is, hogy hatalmas pénzek forognak benne a sportfogadások miatt.  Innen jött a remek ötlet, hogy az indiai bűnbanda megszervezze saját kamu krikett bajnokságát a könnyű pénzkereset reményében.

Az „Indian Premier Cricket League” nevet viselő álbajnokság 3 héttel a májusban befejeződött Indian Premier League (IPL) után kezdődött, talán ezért sem tűnt fel az orosz sportfogadóknak, hogy mekkora sumákságra tették fel a pénzüket. A csapat létrehozásához a banda állítólag mezőgazdasági munkásokat és munkanélküli fiatalokat bérelt fel. Meccsenként pedig 400 rúpia (2000 forint) ütötte a markukat, ami valljuk be egy ilyen mérhetetlen csalásért nevetséges díjnak tűnik, az ottani viszonylathoz képest azonban még így is megérte nekik. A kamu mérkőzéseket a YouTube-on közvetítették élőben, a helyszínhez pedig egy távoli farmot béreltek Gurajat államban.

Az áljátékosok felváltva viselték a Chennai Super Kings, a Mumbai Indians és a Gujarat Titans IPL-csapatok mezeit – pedig ezt azért elég nehéz volt nem észrevenni, feltéve, ha a fogadók figyelemmel követték az előző krikett meccseket. És, hogy mivel pótolták a „közönséget”? Olyan hangeffektusokat töltöttek le az internetről, ami egy stadionzaj hatását kelti, és még egy ismert indiai kommentátor hangját is felhasználták, hogy a verseny hitelesnek tűnjön. Továbbá az operatőr ügyelt arra is, hogy még véletlenül se mutassák az egész pályát, hanem csak a játékosokról készült közeli felvételek legyenek porondon. Az eredményekhez pedig számítógéppel generált grafikát használtak a pontszámok élőben való megjelenítéséhez. Ennyi már bőven elég volt ahhoz, hogy a hiszékeny sportfogadók bekajálják az egészet. 

Meghökkentő érdekesség, hogy a kamu Krikett Liga gyakorlatilag a negyeddöntőig jutott, mielőtt a rendőrség lefülelte a szélhámosságot. Pont akkor, amikor a csalók már diadalittasan könyvelhették volna el, hogy összehozták életük üzletét, ugyanis megkaparintották volna a pénz első részletét – 300 ezer rúpiát, azaz kb. 1,5 millió forintnyi összeget.

További érdekességek.