Napi ÉrdekességekTények

Tudástár: Hotelszobát egy éjszakára 80 millió forintért?

Nyaralni nem mindennap indul útnak az ember, hiszen sokszor egy teljes évet is spórolnunk kell rá. Ha pedig végre összejön, akkor igyekszünk a lehető legköltséghatékonyabb módon megszervezni az utazást. Amíg azonban az emberek többsége még egy 3 csillagos hotel láttán is szívja a fogát, addig akadnak olyanok is, akik két budapesti lakás árának megfelelő összeget fizetnek ki egyetlen éjszakáért. 

tudástár

A Lover’s Deep Luxury Submarine hivatalosan is elnyerte a világ legdrágább hotelje díjat. Már kialakítását tekintve sem mindennapi, ugyanis nem egy szálloda épületről van szó, hanem egy tengeralattjáróról. Nem meglepő érdekesség, hogy a legtöbb ember imádja a gyönyörű kék tengervizet, és annak varázslatos élővilágát – ez pedig kiváltképp egy fergeteges élmény lehet, ha mindezt a hálószobád ágyából tekintheted meg. Ezen szemlélet mentén pattant ki Oliver Bell fejéből az ötlet, hogy megnyissa a tengeralatti hotelét Saint Lucia szigetén, a Karib-térségben. 

A luxus tengeralattjáró egészen a Karib-tenger mélyére kalauzolja el mindazokat, akik a város zajától távol, meghitten és békésen szeretnék elcsitítani elméjüket. Egy itt eltöltött éjszaka azonban 232.000 dollárba kerül, ami a mai árfolyamon átszámítva nagyjából 80 millió forintnak felel meg. Ennyi pénzért azonban nem akármilyen élményben lesz részünk. 

A hotel minden egyes szegletében a mérhetetlen luxus köszön vissza. De nem is ez a legnyomósabb indok, amiért ennyire népszerűvé vált ez a szállás. Aki itt eltölt egy éjszakát, az biztos lehet benne, hogy egy felejthetetlen „utazásban” lesz része. A tengeralattjáró például hangszigetelt, oldalaira pedig teljesen átlátszó üveghomlokzat lett tervezve. Utóbbinak hála például hihetetlen kilátás nyílik a víz alatti életre: miközben mi meghitten vacsorázunk vagy az ágyunkban pihengetünk, tengeri állatok százai haladnak el az üveglapok előtt. Ha pedig ez sem volna elég, akkor a privát séf és kapitány egész idő alatt azon lesz, hogy kifürkéssze minden kívánságunkat.

Habár meglehet, hogy egyetlen itt töltött éjszaka árából két vagy három lakás is kijönne, ez amolyan „egyszer az életben” élmények közé tartozik. És még mielőtt felmerülne a kérdés az olvasókban: igen, van, aki kicsenget ezért ennyi pénzt – sőt egész komoly várólista van. 

További érdekességek.