Általános KvízekIgaz vagy hamisKvízTesztTudáspróba

Igaz vagy hamis kvíz a különleges építészeti remekművekről!

Ebben a kvízben teszünk egy-egy állítást a különleges építészeti remekművekről, és neked el kell döntened, hogy igaz vagy hamis. Sok sikert!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
kvíz
Hirdetés

Készen állsz?

0%

A Noé Bárkájának elnevezett épület Mexikó Város egyik fő látványossága. Természettudományi Múzeumként funkcionál.

Kvíz: Igaz vagy hamis képes kvíz. Különleges építészeti remekművek.
Helyes! Helytelen!

A képen a "Hotel Unique" (Unique Szálloda) látható. (Sao Paolo, Brazília).

Ez a különleges épület Valenciában, a Művészetek Városában, Spanyolországban található. Aki szereti az operát, a bakancslistájára írhatja ezt az épületet, ugyanis a képen a Valenciai Operaház (Palau de les Arts Reina Sofía) látható.

Kvíz: Igaz vagy hamis képes kvíz. Különleges építészeti remekművek.
Helyes! Helytelen!

A képen látható épület Olaszország egyik leghíresebb filmmúzeuma, melynek tetejét óriási színes pléhlemezekkel takarták le. A lemezek formái filmszalagok hatását keltik.

Helyes! Helytelen!

A Marqués de Riscal Szálloda (nevének jelentése: Riscal őrgrófja) egy különleges kinézetű luxushotel az észak-spanyolorzsági Elciego településen. A Marriott International lánc tagja.

Hirdetés

A svédországi Icehotel már 1989 óta üzemel, azóta minden évben újraépítették. Merthogy a nyári hónapokban, az egész szálloda, úgy ahogy van, elolvad. A hotelben hideg és meleg részek egyaránt megtalálhatók: étkező, koktél bár, öltözők, WC-k és szaunák is vannak. A szállodának van egy csomó jégszobája, sőt jégtemploma is.

Helyes! Helytelen!

A képen a "Taj Tashi Thimphu Hotel" látható, mely Bhután nyugati részén található. Mélyen a Himalája magaslatai között épült fel, lélegzetelállító környezetben.

Helyes! Helytelen!

A képen látható "Lótusz templom" (Delhi) India egyik rendkívül ikonikus épülete. Az épület az univerzális szemléletmóddal bíró Bahai vallás legismertebb imaháza, így kapui minden vallás számára nyitottak. Számos kultúrában a lótusz virágait az Istenek születési helyének, az Univerzum bölcsőjének, a megvilágosodás, az örök élet és a szellemi kibontakozás jelképének tartják.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Sivatagban lakni sivár dolog. Vagy mégsem? Íme egy oázis a Szaharában. A "Teveklub" névre hallgató komplexum a pihenés és kikapcsolódás minden formáját kínálja, sőt még tevegélni is van lehetőség.

Helyes! Helytelen!

A Góbi-sivatagban, Mongóliában található a "Three Camel Lodge" (Három Teve Szálloda), mely pompásan ötvözi a kalandturizmust és a kényelmet, az ökoturizmust és a minőségi szolgáltatást. A szálloda 20, minden kényelemmel felszerelt, fürdőszobás jurtából és egy központi faépületből áll.

A képen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelye látható a svájci Lausanne-ban.

Helyes! Helytelen!

A képen valójában a Birminghami közkönyvtár látható, melyet a Mecanoo holland tervező iroda tervezett.

Kvíz: Igaz vagy hamis képes kvíz. Különleges építészeti remekművek.

Share your Results:

Jöhet a következő?