Általános KvízekGasztroKvízTesztTudáspróba

Gasztro kvíz: Tudod honnan származnak az alábbi ételek? Sok sikert mind a 8 kérdéshez!

Legfrisseb kvízünkben 8 ismert étel származási helyére vagyunk kíváncsiak. Vigyázz! Nem olyan könnyű, mint elsőre látszik!

kvíz
Hirdetés
Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Készen állsz?

0%

Honnan származik a forró csokoládé?

Helyes! Helytelen!

Honnan származik az ananász?

Helyes! Helytelen!

Honnan származik a Cézár saláta?

Helyes! Helytelen!

A Caesar-saláta eredete vitatott, de az általánosan elfogadott változat szerint az olasz-amerikai származású Caesar Cardini találta ki a salátát 1924-ben Mexikóban.

Hirdetés

Melyik országból származik a kivi?

Helyes! Helytelen!

Míg sokan a kivit Új-Zélanddal hozzák összefüggésbe, gyökere valójában Kínából ered. Eredeti neve "mihoutao" vagy kínai egres, és a történelmi konszenzus azt sugallja, hogy először a 20. század elején érkezett Új-Zélandra.

Melyik ország nemzeti étele a haggis? Nagyon hasonlít a mi rizses-májas hurkánkra, csak ezt birkabélbe vagy gyomorba töltik.

Helyes! Helytelen!

Honnan ered a chilis bab?

Helyes! Helytelen!

A chilis bab az egyesült államokbeli Texasból származik, ahol hivatalos ételként ismert.

Hirdetés

Melyik országból származnak a dán sütemények?

Helyes! Helytelen!

A név ellenére a dán sütemények nem Dániából, hanem Ausztriából származnak. Osztrák pékek hozták Dániába, ezért "bécsi kenyér" néven ismerik őket Dániában és Skandinávia egyes részein.

Honnan származik a kávé?

Helyes! Helytelen!

A kávécserje Etiópiából származik. Senki sem tudja pontosan, hogyan fedezték fel, de sok írás említ egy Kaldi nevű kecskepásztort, aki észrevette, hogy kecskéinek viselkedése megváltozik, miután egy bizonyos bokorból esznek. (A kecske amúgy is bolondos állat, hát még egy bekávézott kecske)

Tudod honnan származnak az alábbi ételek? Sok sikert mind a 8 kérdés kvízhez!

Share your Results:

Láttad már a napi feladatainkat? Játssz velünk, és teszteld le a tudásod matekból, irodalomból, filmekből és még rengeteg egyéb témából egy-egy gyors kérdéssel.