Gasztronómia kvíz: 10 népszerű magyar étel. Tudod melyik hogyan készül?
Gasztronómia kvízünkben most megcsillogtathatod a konyhai tudásod. Tudod, mi a különbség a paprikás és a pörkölt között? Lássuk, hogy sikerül?
Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
Melyik fűszert nem használjuk a frankfurti levesbe?
Melyikre jellemzőek az alábbi kifejezések: Sajtos, káposztás, medvehagymás, tepertős?
Melyiket nem szokás hurkába rakni?
Hirdetés
Mi a különbség a pörkölt és a paprikás között?
A pörkölt és a paprikás között a különbség, hogy a pörkölt esetében a húst pirítjuk, rövid lével és tejföl nélkül, a paprikást viszont főzzük, hosszú lével készül, és a végén lisztes-tejfölös habarással besűrítik.
Milyen étel készülhet az alábbi összetevőkből: krumpli, tejföl, kolbász vagy/és virsli, tojás?
A halászlét melyik halból nem szokás főzni?
Hirdetés
Mi a betyáros fő alkotóeleme?
Magyarország minden területének saját gulyásfajtája van. Mi adja a csángó gulyás jellegzetességét?
Sokunk kedvence a somlói galuska. Milyen piskótából készül az eredeti recept szerint?
Milyen típusú étel a rácponty?
Share your Results: