Általános KvízekKvízTesztTörténelemTudáspróbaTudomány

Történelem kvíz: Mennyit tudsz a legszentebb városokról?

Történelem kvízünkben a vallás világába kalauzolunk, hisz sok várost a vallástörténelem tett naggyá és épített legendássá. Tegyünk egy körutazást a világ körül nyolc különböző helyszínre, amelyek mindegyike figyelemre méltó jelentőséggel bír a különböző vallási meggyőződésekben. Sok szerencsét!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
kvíz
Hirdetés
0%

Mekka a végpontja egy iszlám zarándoklatnak, amely milyen néven ismert?

Helyes! Helytelen!

Szent a zsidó, a keresztény és az iszlám vallásúak számára is. Melyik az a közel-keleti város amely otthont ad a Szent Sír-templomnak, és ahol állítólag a Názáreti Jézust keresztre feszítették?

Helyes! Helytelen!

Sok vallási jelentőségű indiai város van, de Varanasi valószínűleg a legszentebb. A hindu istenek közül melyik kedvelte a leginkább?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Melyik nemzet keresztény ortodox vallásában tekintik szent helynek Lalibela városát a föld alatti templomaival?

Helyes! Helytelen!

A Rómában található Vatikánváros ad otthont a Szent Péter-bazilikának, az alábbiak közül melyik a katolikus pápa otthonának része?

Helyes! Helytelen!

Az 1840-es években Salt Lake City az egyik keresztény irányzat vallási központjává vált. Melyik volt ez az irányzat?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Teotihuacant és a mexikói piramisokat a maják használták, de melyik másik, közép-amerikai civilizáció imádta ott az isteneit?

Helyes! Helytelen!

Lefordítva az „Isten földje”. Melyik szent város volt egykor a dalai láma otthona, amelyikben a legszentebb templom Jokhang is található, amit srin ma megfékezésére építettek?

Helyes! Helytelen!

Szent városok kvíze

Share your Results: