Napi Érdekességekszponzorált

Váltsa valóra álmát és vásároljon medencét a kertjébe!

Lassan újra itt a tavasz, ezzel a kertekben újra felpezsdül az élet. A kerti munka, mint pl. A fűnyírás, virágok gondozása, zöldség és gyümölcstermesztés mellett kiváló hely a pihenésre.

Néhány évvel ezelőtt a családi házak kertjében lévő úszómedence a gazdagok kiváltsága volt, de ma már a kertek általános jellemzője. Miért menjünk el egy tóhoz úszni, ahol nem lehetünk biztosak abban, hogy a víz kellemes és biztonságos, vagy miért erőltessük meg magunkat egy uszodában?

kerti medencék ma már megfizethetőek, gyakran nincs is szükség szakemberre, akár saját magunk is telepíthetjük őket. Lehet, hogy a medencére és különösen a vízre vigyázni kell, de a kényelem és a lehetőség, hogy bármikor, akár éjszaka is fürödhet, felbecsülhetetlen.

Hogyan válasszunk a kertünkbe illő medencét?

A piacon a lehetőségek és formatervezési minták széles skálája közül választhat. A felszíni medencék valószínűleg a legolcsóbbak, mivel könnyen felépíthetők, és némelyikük még szállítható is, például ha a család elutazik a nyaralóba. Mielőtt azonban medencét választana, gondoljon át néhány dolgot.

Hová helyezi el a medencét?

A medence helyének kiválasztása alapvető fontosságú, és nem csak a méretét tekintve.

A medencének illeszkednie kell a kertbe, de gondoljon a körülötte lévő térre is, ahol mozogni fog, vagy ahol napozóágyakat állíthat fel.

Napközben a lehető legtöbb napfénynek kell a medencére sütnie. Ez felmelegíti a vizet, és a lehető legtöbbet tudja majd kihozni a benne töltött időből.

Gondoljon egy bizonyos fokú magánéletre is – válasszon például egy sövény védelmében megbúvó helyet.

Győződjön meg róla, hogy a medence közvetlen közelében nincsenek fák vagy bokrok, amelyek levelei és pollenje szennyezheti a medence vizét.

Milyen medencét szeretne, és mit vár tőle?

Csak azért vesz medencét, hogy időnként megmártózzon, vagy úszni is szeretne benne? Ha a hely engedi, ne korlátozza magát, és válassza a legjobb medencét.

A felfújható peremmel ellátott felszíni medence minden kertbe illik, könnyen megépíthető, és nem terheli meg túlságosan a pénztárcáját.

Az olyan kertekbe, ahol szűkösebb hely áll rendelkezésre, ideális választás a szilárd, korrózióálló szerkezetű, kerek vagy téglalap alakú medence.

Mennyit tud befektetni?

Határozza meg azt a pénzügyi keretet is, amelyet a medencébe szeretne befektetni, de számoljon azzal, hogy ez biztosan nem ér véget a medence megvásárlásával.

Szüksége lesz lépcsőkre és szűrőre (papírszűrős vagy homokszűrős vízforgatók a medence méretétől függően), takarófóliára, esetleg szolár vízmelegítőre, vegyszerekre és egyéb tartozékokra, mint például háló a szenyeződések összegyűjtésére, medenceporszívó vagy láböblítő tálca. Ne habozzon, a www.hawaj.hu webáruházban mindent megtalál.