Napi Érdekességek

Több mint 1 hónapra borult sötétbe az egész utca egy rigócsalád megmentése miatt – Tudástár

A madarak minden évben gondosan építik meg a fészküket, hogy utódjaiknak egy biztonságos otthont teremthessenek meg. Így tett az a bokorrigó is, akiről most ez a kedves kis történet fog szólni. 

A rendhagyó érdekesség egy kis indiai faluban történt, amely Tamil Nadu, Shivaganga nevű kerületében helyezkedik el. A mindösszesen 120 házat számláló Potthakudiban lakott egy Karuppu Raja nevű úriember, aki egyébként a közvilágítás üzemeltetéséért felelt. Egyik délután – amikor fel akarta kapcsolni a fényeket – arra lett figyelmes, hogy fejvesztve menekül egy rigó a villanykapcsoló környékéről. Nem kellett azonban sok idő ahhoz, hogy rájöjjön a turpisságra. A gondosan berendezett fészket és a kékes-zöld tojásokat látva egyértelmű vált, hogy a falatnyi kis madárka pont az utca elektromos kapcsolódobozát szúrta ki magának, hogy ott rendezze be otthonát.  

Amíg más valószínűleg fittyet hányt volna a madárcsalád sorsára, Karuppu megosztotta a történetet a helybéliekkel, és közös megmentés ügyébe fogott. Legnagyobb meglepetésre az utca lakói olyan dolgot tettek, amiről sokan vehetnének példát. Annak érdekében, hogy a rigó nyugodtan kelthesse ki tojásait, beleegyeztek abba, hogy nem környékezik meg a kapcsolótáblát, és a közvilágításról is leválasztják azt. Így hát, esténként teljes sötétségbe borult az utca, hiszen mind a 35 lámpát lekapcsolva hagyták – több mint 1 hónapon át.  

A sötétben való botorkálás úgy tűnik, hogy megérte az áldozatot, ugyanis 45 nap elteltével, egy gyönyörű rigócsalád hagyhatta el a fészket.