Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Szórakoztató Kvíz: Meg tudod válaszolni ezeket a fejtörő kérdéseket?

Mennyire vagy okos? Volt idő, amikor az emberek megértették, hogy nem mindenki lehet Stephen Hawking vagy Albert Einstein. De a közösségi médiának köszönhetően mostanában úgy tűnik, mintha mindenki okosabb lenne nálad, igaz?

Úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy kvízt, amely különböző témákban teszteli tudásod és amelyekre talán még a Mensa tagok is büszkék lennének. Itt az alkalom, hogy megtudd zseni vagy-e, ha kitöltöd az “okos” tesztünket.

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
Hirdetés
0%

Melyik az a 4 számjegyű szám, ahol az első szám fele az utolsó számnak, a második szám duplája az első számnak, és a harmadik szám egynegyede a többi három számnak együtt?

Helyes! Helytelen!

Találd ki, melyik számhoz tartozik a FTTHTFFT, ha a HTFHFFTF a 62868828 számsorhoz tartozik!

Helyes! Helytelen!

Csabi magasabb, mint Robi, Józsi pedig alacsonyabb, mint Csabi. Az alábbi állítások közül melyik a legpontosabb?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Ha egy repülőgép elhagyja Olaszországot északnyugati irányban 600 km/h sebességgel, és két óra repülés után lezuhan egy városban valahol Franciaország szívében, hova temetik el a túlélőket?

Helyes! Helytelen!

Túlélők, ők nem haltak meg.

Egy könyvelő azt mondja a tárgyalóteremben eskü alatt, hogy "az ügyész a bátyám", de az ügyész azt állítja, hogy nincs fiú testvére, ki hazudik?

Helyes! Helytelen!

A könyvelő nő, így az ügyész lehet a bátyja de az ügyésznek a könyvelő a huga.

Az alábbi országok közül melyik a kakukktojás? Tipp: A különbségnek semmi köze a magánhangzókhoz, szótagokhoz vagy mássalhangzókhoz, kizárólag a földrajzhoz.

Helyes! Helytelen!

Egyedül Botswananak nincs partja.

Hirdetés

Hányszor lehet maximum egyetlen újságlapot félbehajtani?

Helyes! Helytelen!

Félbe csak egyszer, utána már négybe van hajtva.

Jessica szereti a görögdinnyét, de az almát nem, szereti a spagettit, de a babgulyást nem, szereti a brokkolit, de a céklát nem. Ezen információk felhasználásával az alábbiak közül melyiket nem szeretné?

Helyes! Helytelen!

Az abc szerint megyünk sorba.

Szórakoztató Kvíz: Meg tudod válaszolni ezeket a fejtörő kérdéseket?

Share your Results: