Általános KvízekKvíztalálós kérdésTesztTudáspróba

Kvíz: Teszteld a logikád! Meg tudod fejteni az összes trükkös feladványt?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
Hirdetés
0%

Egy oroszlán és egy unikornis találkozik az erdőben. Az oroszlán minden hétfőn, kedden és szerdán hazudik, a többi napon pedig igazat beszél. Az unikornis csütörtökön, pénteken és szombaton hazudik, a hét többi napján pedig igazat mond. - Tegnap hazudtam - mondta az oroszlán. - Én is - mondta az unikornis. Milyen nap van ma?

Helyes! Helytelen!

csütörtök. Az egyetlen nap, amikor mindketten igazat mondanak, a vasárnap; de ma nem lehet vasárnap, mert az oroszlán szombaton (tegnap) is igazat mond. Napról napra követve az egyetlen nap, amikor egyikük hazudik, és egyikük igazat mond ezzel a két kijelentéssel, csütörtök.

Öt ember evett almát, 'A' 'B' előtt végzett, de 'C' után. 'D' 'E' előtt végzett, de B mögött. Mi volt a befejezési sorrend?

Helyes! Helytelen!

CABDE. Az első hármat sorrendbe állítva A végzett B előtt, de C mögött, így CAB. Aztán tudjuk, hogy D befejezte B előtt, tehát a CABD. Tudjuk, hogy E befejezte D után, tehát CABDE

Elágazás előtt állsz, ahol az egyik irány a Hazugság Városába vezet (ahol mindig mindenki hazudik), a másik pedig az Igazság Városába (ahol mindenki mindig igazat mond). Egy ember áll az elágazásnál, aki az egyik városban él, de nem tudhatod, melyikben. Milyen kérdést kell feltenned az illetőnek, hogy megtud, melyik út vezet az Igazság Városába?

Helyes! Helytelen!

"Melyik irányban laksz?" Az a valaki a hazugság városából hazudni fog, és az Igazság Városára mutat; az Igazság Városából igazat mondana és az Igazság Városára mutatna.

Hirdetés

Ha öt macska öt egeret tud elkapni öt perc alatt, mennyi ideig tart egy macskának egy egér elkapása?

Helyes! Helytelen!

Zsuzsa és Linda úgy döntöttek, hogy egymás ellen teniszeznek. Minden egyes játszmájukra 1000 forintban fogadtak. Zsuzsa három fogadást nyert, Linda pedig 5000 forintot. Hány játékot játszottak?

Helyes! Helytelen!

Tizenegy. Mivel Linda három mérkőzést vesztett el Zsuzsa ellen, 3000 forintot veszített. Tehát három további játékkal vissza kellett nyernie ezt a pénzt, majd további öt meccsen 5000 forintot kellett nyernie.

Egy férfi fiókjában 53 zokni van: 21 kék, 15 fekete és 17 piros. A lámpa kialszik, és teljesen a sötétben van. Hány zoknit kell kivennie a fiókból, hogy 100 %-ig biztos legyen benne, hogy legalább egy pár fekete zoknit is kivett?

Helyes! Helytelen!

40 zokni. Ha 38 zoknit vesz elő (összeadva két legnagyobb összeget, a 21 -et és a 17 -et), bár ez nagyon valószínűtlen, lehetséges, hogy mind kék és piros színűek. Ahhoz, hogy 100 százalékosan biztos lehessen abban, hogy fekete zokni is van nála, további két zoknit kell elővennie.

Hirdetés

Ha holnap azt mondom, hogy tegnap előtt szombat volt, akkor milyen nap van ma?

Helyes! Helytelen!

Két kacsa van egy kacsa előtt, két kacsa van egy kacsa mögött és egy kacsa van közepén. Hány kacsa van?

Helyes! Helytelen!

Három. Két kacsa az utolsó kacsa előtt van; az első kacsa mögött két kacsa van; az egy kacsa a másik kettő között van.

Kvíz: Teszteld a logikád! Meg tudod fejteni az összes trükkös feladványt?

Share your Results: