Napi ÉrdekességekTények

Menyasszonyi ruha ami megmentette a férj életét. – Érdekesség

Ez az esküvői ruha egy nylon ejtőernyőből készült, amely megmentette Claude Hensinger őrnagyot a második világháború alatt.

1944 augusztusában Hensinger, a B-29 pilóta és legénysége visszatért a japánból, Yowata bombázásáról, amikor a motorjuk kigyulladt. A legénység kénytelen volt katapultálni. Hensinger sikeresen földet ért és csak kisebb sérülésektől szenvedett, az ejtőernyőt használta párnaként és takaróként, amíg kimentésre várt. Megtartotta az ernyőt, amely megmentette az életét. Később 1947 -ben megkérte barátnője Ruth kezét, felajánlva neki az anyagot egy ruhához.

Ruth az Elfújta a szél című filmhez hasonló ruhát akart. Felvett egy helyi varrónőt, Hilda Buck-ot, hogy varrja meg el a felső részét és a fátylat. Ruth maga készítette a szoknyát; felhúzta a madzagokat az ejtőernyőn, hogy a ruha elöl rövidebb legyen, és hátul pedig hosszabb.

A pár 1947. július 19 -én házasodott össze. A különleges ruhát később a lányuk és a fiuk menyasszonya is viselte, mielőtt elajándékozták volna a Smithsoniannak.

A Smithsonian 137 millió tárgyas gyűjteményének része lett. Sajnos nincs kiállítva.