Napi ÉrdekességekTények

Hogyan szúrjunk ki az exünkkel – (vagy inkább ne)

Jennifer Fitzgerald szakítása parkolójegy-rémálommá vált.

Fitzgerald a chicagói parkolójegyek csúflistáján az első helyre került, miután volt barátja, Brandon Preveau 2009-ben otthagyta a a lány nevére megvásárolt autót az O’Hare repülőtér parkolójában, hogy bosszút álljon a szakításért.

Az autó 678 ki nem fizetett parkolójegyet gyűjtötte össze, összesen több mint 106 000 dollár értékben, miközben 2 évig ugyanazon a helyen parkolt. 

Jennifert, a munkanélküli egyedülálló anyát beborította a jogsértési értesítések tömkelege, amelyet a város küldött neki. Fizetési képtelensége és a büntetések miatt bevont vezetői engedélye miatt Robin Omahana ügyvéd ingyenes jogi segítséget biztosított számára, majd pert indított a város és a hölgy exe ellen.

„Rémálom volt számára, amíg bele nem keveredtem” – mondta Omahana. „Azt hittem, hogy csak egy pár levelet írok, és néhány telefonhívást kezdeményezek. Mielőtt benyújtottam volna a pert, a város nem volt hajlandó visszalépni a 106 000 dollárnyi büntetéstől. A nehezebb utat választották.”

A per szerint, Preveau (ex) 2008 -ban 600 dollárért vette meg a Chevrolet Monte Carlo -t Fitzgerald nagybátyjától, a nő tudta nélkül, annak nevére regisztrálta az autót illinois államban. A panasz szerint Preveau a valódi tulajdonos, és ő felelős a hatszámjegyű összegért.

Omahana az önkormányzati kódex alapján azzal is érvelt, hogy a városnak évekkel korábban el kellett volna vontatnia az autót, és a kiadott jegyeknek csak a töredékét írták jogszerűen.

Omahana elmondta, hogy amikor a panaszában leírt részleteket nyilvánosságra hozták, a város nyitottabbá vált a tárgyalásokra.

Chicago városa végül beleegyezett abba, hogy több mint 100 ezer dollárnyi bírságot ejt a Jennifer Fitzgerald nevére bejegyzett autóra, amely rekordmennyiségű, 678 darab büntetőcédulát gyűjtött össze – mondta Roderick Drew, a jogi osztály szóvivője.

A végső parkolójegy számlát 4470 dollárra csökkentették.

Robin Omahana, a Fitzgeraldot képviselő ügyvéd elmondta, hogy ügyfele elégedett a határozattal.

„Nagyon hálás, hogy mindennek vége” – mondta Omahana. „Örül annak, hogy a város a teljes követelésüket mindössze 4 százalékára csökkentette.”

„Ha ez elkészült, visszakaphatja vezetői engedélyét, és tovább léphet” – mondta.

A megállapodás, hogy 4470 dollárért rendeződik az ügy, egy kis kreatív finanszírozást tudhat maga mögött. Preveau (ex) beleegyezett, hogy kifizeti a fizetési terv szerint szükséges 1600 dolláros előleget, Fitzgeraldnak pedig három éven keresztül 78 dollár havi részletet kell teljesítenie a fennmaradó összegre.

A Preveau ügyvédje, Matthew Prengaman azt mondta, ügyfele is megkönnyebbült, hogy vége a megpróbáltatásnak.

– Azt hiszem, örül, hogy a háta mögött van – mondta Prengaman. „Nem hiszem, hogy örült, hogy fizetnie kell. De látja az ügy rendezésének logikáját.”