Napi ÉrdekességekTényekTörténelem

A Luftwaffe náci kihallgatója olyan jó volt a szakmájában, hogy még az USA is meghívta előadást tartani – Napi érdekes tények

Hanns Scharff  a Luftwaffe német kihallgatója volt a második világháború idején . A Luftwaffe, és valószínűleg az egész náci Németország „fő kihallgatójának” nevezték és a háború utáni amerikai kihallgatási technikák kialakításában is jelentős szerepe volt.

Hanns Scharff taktikája az információk megszerzésére a foglyoktól: a természetjárás, kirándulás (őrök nélkül), házi készítésű ételek sütés-főzése, viccmesélések, sörözés és délutáni teázás német ász-pilótákkal.

Nagyon dicsérték a sikeres technikája miatt, különösen azért, mert soha nem használt fizikai bántalmazást a szükséges információk megszerzéséhez. Scharff kihallgatási technikái annyira hatékonyak voltak, hogy alkalmanként felkérték, hogy segítsen más német kihallgatóknak bombázó pilóták és a légi személyzet kihallgatásában , beleértve az Egyesült Államokon kívüli országok legénységét és vadászpilótáit is. Számos fontos foglyot kihallgatott, akiket a kihallgatási központon keresztül továbbítottak neki, például vezető tiszteket és híres vadászpilótákat.

1948-ban az Egyesült Államok Légiereje meghívta, hogy előadást tartson kihallgatási technikáiról és közvetlen tapasztalatairól. Az amerikai hadsereg később „kihallgatási iskoláiban” beépítette Scharff módszereit a tananyagába. Számos módszerét még ma is tanítják az amerikai hadseregben. Scharff később bevándorlási státuszt kapott.