szponzoráltTények

A kényelmes és hangulatos hálószoba megteremtése

A hálószoba a pihenés, a kikapcsolódás és az alvás színtere. A tökéletesen kialakított hálószobában nem csak az alvás lesz pihentető, de valóban egy oly helyet teremthetünk magunknak, ahol maximálisan feltöltődhetünk. A hálószoba egy menedék, egy szentély is az emberek számára, ezért nem mindegy, hogy milyen színeket és világítást alkalmazunk ebben a térben. Miután meghatároztuk a hálószobánk stílusát, azt is meg kell fontolnunk, hogy milyen alapvető bútorokra van szükségünk ebben a helyiségben. Mutatunk 5 bútordarabot és kiegészítőt, amelyekkel nem csak dizájnossá, de hangulatossá is varázsolhatjuk otthonunknak ezt a szegletét.

A kényelmes ágy, az éjjeliszekrény és az állólámpa

Az ágy kiválasztása az egyik legfontosabb, amikor hálószobabútorokat keresgélünk. Az ágy lehet puha, vagy kemény matraccal ellátott, de mindenképpen kulcstényező, hogy kényelmes legyen a használói számára. Mivel az ágy foglalja el a legtöbb helyet a hálószobában, ezért a kialakítása, az anyaga, a színe és a stílusa is meghatározó lehet. Ha a hálószobánk kicsi, akkor meg kell fontolnunk az olyan ágy vásárlását, amely extra tárolási lehetőséget biztosít.

Az ágy mellett jól mutat az éjjeliszekrény, amely lehet praktikus kialakítású is, azaz fiókokkal ellátott, és amelyen még egy éjjeli lámpa is elfér. Egy stílusos, a hálószobába illeszkedő éjjeliszekrény nagyszerűen kiegészíti az ágyat és az ágy körüli teret. Mindemellett hasznos is, hiszen számtalan dolgot elrejthetünk a fiókjában és az éjjeliszekrényre is pakolhatunk krémeket, gyertyát, könyvet.

Ha nincs elegendő hely az éjjeliszekrénynek, akkor megfontolandó az állólámpa beszerzése. Az állólámpák funkcionális és dekoratív szerepet is betöltenek a hálószobában. Mindenképpen olyan egyedi darabot válasszunk, amely tökéletesen illik a hálószoba stílusához. Azaz dönthetünk a fehér, a fekete vagy éppen a fém állólámpák mellett. A választásánál élvezzen előnyt az az állólámpa, amely megfelelő világítást biztosít az esti tevékenységekhez, és amellyel remek esti hangulatot teremthetünk. Sokan választják az állólámpát, mivel a környezeti és feladatvilágításra is alkalmas, egy helyiségen belül is könnyen mozgatható és ma már gyönyörű kialakítású darabokkal is találkozhatunk az üzletekben.

Tárolásra alkalmas ruhásszekrény és komód

A legtöbb ember még mindig a hálószobájába képzeli el a tárolásra alkalmas bútordarabokat, mint a komódok és ruhásszekrények. Ezek a tárolásra alkalmas bútordarabok elősegítik a hálószobában a rendezettséget és színt is visznek a térbe, hiszen nagyon stílusos darabok közül válogathatunk. Az egy – és kétajtós, a fiókos, a tükrös, a tükör nélküli szekrények nem csak praktikusak, de felpezsdítik a hálószoba megjelenését. A tükrös ruhásszekrények nem csak extra tárolást biztosítanak, hanem ideális kisebb és sötétebb hálószobákba is, hiszen optikailag nagyobbnak és világosabbnak láttatják a teret. Manapság nagyon népszerűek az úgynevezett nyitott és függönyös szekrények, amelyekben nem lesz szekrényszaga a ruháknak és a modern lakás, hálószoba egyik kiemelt bútordarabja is lehet egy ilyen szekrény.

A tökéletes komód minden ember igényét maximálisan kielégíti, hiszen egy komód dekoratív szerepet is betölt, de ruhák és egyéb dolgok tárolására is alkalmas. A komódok széles választékban kaphatók – tárolószekrények, magas komódok, alacsony komódok, fehér komódok, fiókos komódok, tömörfa komódok, gyerek komódok – így valóban sok szempont alapján tudunk választani. Kisebb hálószobában jól mutat egy alacsonyabb komód, míg a tágasabb hálószoba remek fókuszpontja lehet egy magas komód. A fiókos komódok nagyszerű lehetőséget biztosítanak a fehérneműk tárolására. A komód tetejére pedig dekorációs elemeket is pakolhatunk, de a televízió is helyet kaphat azon.

A fotó forrása:
Photographee.eu / Shutterstock.com