ArsenalChelseaLiverpoolManchester CityManchester UnitedPremier LeagueTottenham

Premier League beharangozó 8. forduló

Válogatott szünet előtti kör jön a Premier League-ben csúcs rangadóval. A nemzetközi kupák 3. fordulója is lezajlott, kis hibával, de menetelnek az angol csapatok.

Forduló mérkőzése 

A bukmékerek szerint harmadik év már, hogy ez a két gárda kiemelkedik a PL-ből. Idén is a Manchester City és a Liverpool a bajnoki cím fő esélyesei. De mind a két csapat sebezhetőbb a megszokottnál. Guardiola csapata 16. helyen áll a második félidőket tekintve, míg Klopp együttese kapta eddig a legtöbb gólt. Igaz azonban, egy ezt mindkettőjüknél egy-egy kirívó vereséghez (Leicester illetve Aston Villa) köthető. A bajnoknak van több sérültje nagy kérdés ki lesz Gomez párja hátul, de a Vörösöknél játszik az egyik szezon felfedezett is, Jota. A spanyol edző továbbra is rotálja a hátvédsort mérkőzésről mérkőzésre, így nehezebb összeszokni. Olcsó frázis, de az első gól, kár dönthet is.

Forduló mérkőzése 2

Nem is annyira a tabella inkább a kialakult helyzet miatt fontos mérkőzés az Everton – Man. United. A kés ismét Ole Gunnar Solskjær nyakán, miután a Manchester United az Arsenal és a Basaksehir ellen is vereséget szenvedett el. A hírek szerint Everton legyőzése az egyetlen esély a maradására. Solskjær valószínűleg kontrákra fog berendezkedni, amely általában jól működik, bár a siker Harry Maguire azon képességétől is függ, hogy megállítja-e Dominic Calvert-Lewint. Maguire jól teszi, ha inspirációt keres Michael Keane-től, aki az Everton két legutóbbi veresége ellenére ebben az évben rendkívül feljavult. Keane játékának egyik aspektusa, amely különösen a csendes stadionokban vált szembetűnővé, az, hogy mennyire jól kommunikál és irányítja csapattársait. 

További mérkőzések 

Brighton – Burnley
Kiesési rangadóval kezdődik forduló. A vendég csapat edzője hiába nyugtat mindenkit azzal, hogy az előző évek igazolásai jó alapokat teremtettek, egyértelműen látszik a Burnley más ligában játszik pénzügyileg a többi együttestől, hatalmas bravúr lenne a bennmaradás. A hazaiak több olyan mérkőzést vesztettek idén, ahol a játék képe alapján nem érdemeltek volna vereséget, meglátjuk esélyesként hova jutnak.

Southampton – Newcastle
Hat hétre kiesett a hazaiak gólgyárasa Ings. Ebben az őrült szezonban meghatározó lesz, ki hogy tudja pótolni a hiányzóit. Ebből pont a vendég Szarkák együttese adott ízelítőt az előző fordulóban, amikor a megtépázott Everton-t fogadták és győzték le simán. Ralph Hasenhüttl figyelemre méltó munkát végzett az elmúlt 12 hónapban, akkoriban vereségek – köztük 9-0 – jöttek sorba és a kiesés réme fenyegetett.

Crystal Palace – Leeds
Kalvin Phillips távolléte továbbra is problémát jelent a Leeds számára a középpályán. Az Aston Villa ellen Phillips hányában, a középső védő, Pascal Struijk szorult előre a középpályára, mivel az előző szezonban volt ott párszor, amikor Phillips hiányzott, de annyira idegenül mozgott, hogy 21 perc után lecserélték. A múlt héten a Leeds alaposan kikapott a Leicester ellen. Mateusz Klich visszaesett, és a csapatot megfosztották kreativitásától. A kérdés, amely valószínűleg Phillips visszatérése előtti utolsó meccs kérdése, melyik opciót preferálja Marcelo Bielsa, vagy hogy varázsol-e még egy teljesen újat.

Chelsea – Sheffield
0, 0, 0, 1, 1, 1, 0 – a Sheffield United eddigi bajnoki mérkőzésein szerzett gólok száma nem utal arra, hogy a Chelsea ötmeccses kapott gól nélküli sorozatát szombaton különösen tesztelni kellene. Ennél biztosabb hazai győzelem kevés van. A vendégek tavaly felül teljesítettek, idén alul. Sok idejük nincs, ha nem találnak vissza a helyes útra nagyon nehéz szezon jöhet számukra.

West Ham – Fulham
A nyitónapi Newcastle-i vereség óta a West Ham az Arsenal, a Wolves, a Leicester, a Tottenham, a Manchester City és a Liverpool ellen játszott, közülük négy idegenben. Ennek a rémálomsorozatnak a nyolc ponttal való befejezése tisztességes eredmény. A következő féltucatnyi mérkőzésükön az egyetlen csapat, amely jelenleg a tabella első felében szerepel, az Aston Villa. A Fulham eközben hétfőn megszerezte első bajnoki győzelmét, és kikerült az alsó háromból, de ezt a mérkőzést az Everton, a Leicester, a Manchester City és a Liverpool elleni meccs követi.

West Brom – Spurs
A válogatott szünet után a Spurs egy hónapon belül a Manchester City, a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool és a Leicester ellen játszik az Európa Liga és a Carabao Kupa kötelezettségvállalásai mellett. Lehet, hogy Mourinho-nak elnézőbbnek kell lennie második vonalas játékosaival ezen időszak alatt; kezdheti azzal, hogy lehetőséget adott Alli, Bergwijn és Vinícius számára, hogy formába lendüljenek a Premier League egyik leggyengébb védelme ellen. 

Leicester – Wolves
Az előző idény két gól nélküli találkozót hozott. Valójában ez nem igazságos: a leicesteri meccs valószínűleg a Farkasok győzelmével zárult volna, Willy Boly  gólt szerzett, amelyet a VAR nem adottt meg. Boly olyan játékos, aki nem kapja meg gyakran a megérdemelt elismerést, csendben a Premier League egyik legjobb középhátvédjeként szolgál. Ha a gólszerzés minden támadó potenciál ellenére is elkerüli mindkét oldalt, akkor kiváló francia középhátvédnek valószínűleg köze lesz ehhez.

Aston Villa – Arsenal
Martinez előtt az esély, hogy bizonyítsa jobb kapus, mint Leno, de nem lesz könnyű dolga, az elmúlt mérkőzéseken nagyon megakadt a hazai csapat. Az Arsenal, ha nem is jó játékkal de rangadót nyert végre. Sokat elmond róluk, hogy idegenben 29 mérkőzés (10 döntetlen, 19 vereség) volt a statisztikájuk a Big Six ellen. Nos megtört a jég, így az Aston Villa ellen önbizalommal telve játszhatnak.