ArsenalChelseaLiverpoolManchester CityManchester UnitedPremier LeagueTottenham

Premier League beharangozó 7. forduló

Őrült rohanás az idei szezon a Premier League-ben egymást érik a bajnoki mérkőzések, hétköznap pedig a különböző kupatalálkozók. A váratlan eredmények mellett szembetűnő, hogy egyre másra érkeznek a hírek sérülésekről szinte minden klub tájáról.

Forduló mérkőzése 1

Bruno Fernandes leigazolása óta a United 33 mérkőzést játszott, 22 győzelmet aratott, hét döntetlent és négy vereséget szenvedett. A vereségeket nem csak az ellenfelek játéka, hanem a United gyenge kapus, védő teljesítményei, és a rossz befejezések hozták össze. Úgy tűnik, hogy megoldották ezeket a problémákat. Bár a 4-4-2-es gyémánt felállás azt jelenti, hogy Marcus Rashford, Mason Greenwood, Edinson Cavani és Anthony Martial közül csak kettő játszhat egyszerre. Arteta eddig 3-ból 3 rangadót elbukott a bajnokságban, és ha ezeken a meccseken nem tud eredményt hozni a csapat nem lehetnek vérmes reményeik a top 4-et illetően

Forduló mérkőzése 2

A forduló záró mérkőzése a Leeds – Leicester megérdemli rangadó jelzőt. Sokat mond az idei Premier League-ről, és a Leicester-ről is, hogy a tabella negyedik helyén állnak, de még nem találták meg az állandó jó formát. Taktikai fejlesztéseket hajtottak végre, és már most egyértelmű, hogy ismét jól vásároltak. Leeds ellen Brendan Rodgers-nek választania kell: csapata átadja a területet, mint az Arsenal ellen, vagy elég bátor, hogy domináljon? Sokkal jobb játékosokkal rendelkeznek, ezért kényelmesen érezhetik magukat a irányító szerepben – első sorban a minőségükre és a védekezésükre támaszkodhatnak. De a másik oldalon valószínűleg ezt akarja a Leeds is ez az egyik oka a hétvége legérdekesebb meccse ez lehet.

További mérkőzések

Wolves – Crystal Palace
Nuno Espírito Santo a Farkasok stílusának fejlesztését tűzte ki maga elé, kijelentve, hogy azt akarja, hogy csapata dominánsabbá váljon a mérkőzéseken. Az elmúlt hetekben előrelépés jelei mutatkoztak, de a Farkasok még nem állnak készen és, így minden eddiginél jobban támaszkodnak Raúl Jiménezre. A Crystal Palace tudni fogja, hogy ha pénteken jól őrzik a mexikóit, jó eséllyel megzavarhatják a Farkasokat az ellentámadásaikkal, főleg Wilfried Zahá-val, aki remek formában van.

Sheffield Utd. – Man. City
A hazai gárda rúgta a legkevesebb gólt, hármat az idei PL-ben, de a City 8 gólja is kevés önmagukhoz képest. A védelem azonban a legkevésbé bizonytalan arcát mutatta, a szezonban először biztosnak és kiegyensúlyozottnak tűnt. Kyle Walker, Ruben Dias és Aymeric Laporte adta az alapot, Oleksandr Zinchenko pedig tökéletes ellensúlyt ad a balhátvéd poszton. Figyelembe véve a középső hátvéd párosításának több mint 100 millió fontját, lehet, hogy Guardiolának ideje lenne minél több meccsen maradnia egy duóban annak érdekében, hogy létrehozzon egy egységet, amely újból segíthet a Citynek a Premier League-ben, nem pedig annak következetességét kockáztatva. fordulónkénti forgatással. A hátsó stabilitás nagyobb szabadságot ad a pálya másik végén lévőknek is, és tudatában annak, hogy végre bízhatnak a védelemben, enyhíteni fogja a nyomást.

Burnley – Chelsea
A másik 3 gólos csapatnak sem lesz könnyű dolga, ők a Chelsea-t fogadják. Lampard csapatának a játéka hagy még kívánnivalót maga után, viszont kapus poszton úgy tűnik jó vásárt csinált az angol edző. Mendy 4 mérkőzés óta nem kapott gólt, így nyugodtabban lehet a támadásokat építeni. Fontos sérültje nincs a londoni csapatnak Ziyech is rendelkezésre áll. Jelenléte nemcsak a kreatív terhet veszi le Kai Havertz ről, hanem felszabadítja Timo Werner-t, hogy üres területekre fusson annak tudatában, hogy a labda oda érkezik, ahova akarja, amikor akarja.

Liverpool – West Ham
Kórház a város szélén, gondban van a sérültekkel Jürgen Klopp, az idei évben úgy tűnik ez a bajnok Achilles sarka, hogy a bírói döntéseket ne említsük. Van Dijk mellett, nem léphet pályára a helyettes Fabinho sem, és bizonytalan Matip játéka is. Így könnyen lehet, hogy a tavaly még hatod! osztályban szereplő, azóta viszont már BL-ben is pályára lépő Rhys Williams lesz Gomez párja a középhátvéd poszton. Hacsak nem Henderson megy hátra (utoljára a Klub VB-n játszott ott)! West Ham sérült listáján fontos hiányzó a június óta kiváló formában lévő Antonio.

Aston Villa – Southampton
A St. Mary’s-i utazás az Aston Villa legutóbbi szezonjának egyik mélypontja volt, Dean Smith a februári 2–0-s vereség után azt mondta: „Az érzéseim kínosak a teljesítmény miatt. A legjobban a harc hiánya fáj nekem. ” A Villa azóta óriási mértékben fejlődött, de a múlt hét az idei év első kudarcát hozta, és nem reagáltak jól arra, hogy hátrányba kerültek a Leeds otthonában, végül 3–0-s vereséget szenvedtek. Újra meg kell erősíteniük támadó erejüket, és vissza kell szerezniük védekező szilárdságukat a Southampton csapata ellen, amely kezd nagyon összeállni, az előző fordulóban a listavezető Everton-t múlta felül.

Newcastle – Everton
Bár veszített, de élen maradt Ancelotti gárdája a bajnokságban. Az előző fordulós vereség nem biztató, akkor is az volt a kérdés az alap csapatból kiesőket, tudja e minőségileg pótolni az Everton, amennyiben nem a jó kezdés ellenére nem biztos, hogy tudják tartani a lépést a legnagyobbakkal. Richarlison biztos nem lép pályára és James Rodriguez szereplése is kétségek sok egyéb sérült mellett. A Szarkák közepesen teljesítettek eddig nem lesznek könnyű ellenfelek.

Spurs – Brighton
A hétfői Burnley elleni 1-0-s győzelem után Tim Sherwood a Tottenham csapatát nevezte meg az idei Premier League megnyerésére, mint favorit. Egyértelműen erősebb jelöltek vannak náluk, és a csütörtöki antwerpeni veszteség sem mutat jól. De a hétfői győzelem valóban olyan volt, mint amit a bajnokok gyakran produkálnak: hírhedten nehéz helyszínre utaznak, nyomás alá esnek és megszerzik a pontokat. José Mourinho ragaszkodott hozzá, hogy a Turf Mooron elért győzelem után nem tartják magukat esélyesnek. De még mindig csábító, hogy vajon az idei bajnok lehet-e a kevésbé nyilvánvaló jelöltek között, például a Spurs, főleg Harry Kane és Son Heung-min elért legjobb formájával teljesít.

Fulham – West Brom
Még csak a hetedik forduló jön, de a két újonc élet-halál harcot vív egymással, mindketten nyeretlenek, ugyan a vendégek épp vonal felett vannak a 3 pontjuk szintén édes kevés. Várhatóan nem ezen a mérkőzésen lesz a legnagyobb a színvonal, de küzdelemre biztos nem lesz panasz.