ArsenalChelseaLiverpoolManchester CityManchester UnitedPremier LeagueTottenham

Premier League beharangozó 6. forduló

Hétközben lezajlott a BL és EL első forduló, jól vizsgáztak a Chelsea hazai döntetlenjén kívül minden Premier Leagues csapat győzedelmeskedett, ki könnyebben, ki nehezebben. Most újra a bajnokságé a főszerep.

Forduló mérkőzése 1

Solksjaer csapata körül kicsit halkabban szólnak a vészharangok a Spurs elleni rémálom óta a bajnokságban és a BL-ben is idegenben győztek. Most viszont a Chelsea ellen hazai pályán kell bizonyítaniuk. ahol a Manchester United idei eredménye a bajnokságban: kettőt játszott, kettőt veszített, kilenc gólt kapott. Timo Werner a múlt hétvégén úgy tűnt hogy kezdi megtalálni a góllövő cipőjét – legalábbis akkor, ha megfelelő helyen játszik -, így a Chelsea magabiztosan utazik, és reméli tovább növeli a United Old Trafford-fóbiáit. De a United-nek is sok önbizalma lehet a PSG elleni keddi teljesítményének köszönhetően. A legbiztatóbb, hogy Axel Tuanzebe kiválóan teljesített a középső védelemben, és miután segített Kylian Mbappé és Neymar leállításában, megérdemli, hogy több mint egy év múlva kezdjen bajnoki mérkőzésen is.

Forduló mérkőzése 2

Az Arsenal és a Leicester tájékán sem elégedettek teljesen a bajnoki szerepléssel, a hazaiak 2-ből 2 rangadót buktak, a vendég Rókák pedig egymás után két vereséggel érkeznek Londonba. Aubameyang győztes találata csütörtökön, újra megmutatta, középen a világ egyik legjobbja, ennek ellenére Arteta sokszor játszatja a széleken. A túl oldalon is van mesterlövész Vardy egyik kedvenc ellenfele ellen szerepelhet ráadásul. A legutóbbi bajnokit és az EL. csatát kihagyta a tavalyi gólkirály, Brendon Rodgers biztos bízik benne, hogy a hétvégén már számíthat rá.

További mérkőzések

Aston Villa – Leeds
Nem lassít a Birmingham-i gárda továbbra is száz százalékos, de az újoncnak sincs oka panaszkodni Tizenkilenc év telt el azóta, hogy az Aston Villa utoljára a Premier League-ben az élen szerepelt, de péntek este ezt megpihenhetik. Az előző szezonban 14 meccsre volt szükségük ahhoz, hogy 15 pontot érjenek el, idén a Leeds elleni győzelemmel mindössze öt meccsen elérheti ezt. Ez lehet a hétvége legjobb meccse: a Leeds hétfőn elmaradt a játékától, amikor elfogyott az erő a Farkasok ellen, de Marcelo Bielsa nem tud mást, mint ezt a játékot. A Játékosainak meg kell találniuk az utat az Emiliano Martínez kapujába, aki az Arsenal-tól való csatlakozása óta egyre magabiztosabb. Villát, aki hátul szilárdnak látszik, és nagyon jó támadó felállással rendelkezik, hogy a legtöbb riválissal versenyezzen, hamarosan nagyon komolyan kell venni.

West Ham -Man. City
A hazaiak 3–0-ról álltak fel a Spurs otthonában, ebből építkezhetnek. A City hátrányból kellett, hogy legyőzze a Porto-t a Bajnokok Ligájában szerdán, de a győzelmük korántsem volt meggyőző. A portugál fél többször is feltörte Pep csapatának a védelmét. Kevin De Bruyne, Aymeric Laporte, Benjamin Mendy és Gabriel Jesus nélkül a City újabb csapást kapott azzal a hírrel, hogy Fernandinho négy-hat hétig maródi lesz. Bár vitathatatlanul értékes, a brazil hiánya nem biztos, hogy Guardiola-nak gond a tavalyi szezonban City több pontot gyűjtött átlagban amikor nem játszott.

Fulham – Chrystal Palace
A Premier League néhány csapatának bennmaradási esélyeit már a bajnokság elején leírták, mint a Fulham, de bár helyzetük kilátástalannak tűntek a nyitó három mérkőzésen kapott 10 gól követően, végül van egy pontjuk, viszonylag határozott védelem és ez az optimizmusuk oka lehet. Az RB Leipzig-től kölcsönvett Ademola Lookman egy remek szólógóllal kezdte a Fulham-beli pályafutását, a Fulham szinte biztosan megszerezte volna mind a három pontot a Sheffield United ellen, ha Mitrovic nem hagyja ki a 11-est. Az ellenfél formája mindenesetre bíztató a hazaiak számára.

Liverpool – Sheffield


A Liverpool a Sheffield United-et fogadja, miközben Virgil van Dijk nélkül próbálnak eredményesek lenni, és aligha válogathatott volna megfelelőbb ellenfeleket, mint a Sheffield United, amely az első öt Premier League-meccsén összesen kétszer talált be. Az élvonal legtompább csapata, a Pengék is sérülési bajokkal küzdenek. Chris Wilder ragaszkodik ahhoz, hogy Jürgen Klopp védelmi alapkövének elvesztése kicsi gond ahhoz képest, hogy John Fleck, Jack O’Connell és Lys Mousset nélkül kell terveznie. A rekord igazolás Rhian Brewster, miután a múlt héten debütált a Fulham ellen, kispadról léphet pályára korábbi anfieldi klubja ellen, olyan klubért, amelynek minden gólra szüksége van.

Southampton – Everton
Az Everton komoly feladattal néz szembe a Southampton-ban, amilyenek lehetnek ebben a szakaszban, és nem segít rajta James Rodríguez sérülés okozta hiánya. A kolumbiai hatalmas szerepet játszott rajtjukban, és úgy tűnik, otthon érzi magát; hiányozni fog, és Richarlison is az Everton mellékszereplőinek bizonyítania kell. Alex Iwobi jelölt a kezdőcsapat tagságra, Carlo Ancelotti pedig ezen a héten dicsérte, mint „olyan játékost, aki keményen dolgozik … minőségével segíteni tudja a csapatot abban, hogy jobb legyen bizonyos helyzetekben”. Bernard egy másik lehetséges csere, és tanulságos lesz megnézni, hogy bármelyik játékos képes-e megfelelni a csapattársaik által eddig felállított normáknak. Ha vasárnap győznek, az azt sugallja, hogy az Everton-nak kellő mélysége van ahhoz, hogy számolni kelljen velük.

Wolves – Newcastle
A Newcastle bosszantó látogató a Molineux-ban, ahol 2003 óta nem szenvedtek vereséget. A legutóbbi hat találkozójuk közül négy 1-1-re végződött, míg a másik kettő szűk győzelmet hozott a vendégeknek. A Wolves a keskeny győzelmekre szakosodott a közelmúltban, a Fulham és a Leeds elleni 1–0-s győzelem elfogadható módja annak, hogy Nuno Espírito Santo csapata visszataláljon a helyes útra a múlt hónapban elszenvedett West Ham 4–0-s vereség után. Adama Traoré azóta nem játszott, de a vasárnapi összecsapáson hasznos lehet. A Newcastle védelme több lövést tett lehetővé az ellenfeleknek, mint eddig bármelyik másik csapat, az egész bajnokságban.

Brighton – West Brom
Egyik csapat sem kezdte jól a bajnokságot, a hazaiak legalább már győztek egyszer. Az új szerződtetésű Danny Welbeck a házigazdák kispadjáról debütálhat, és játékuk minden szépsége ellenére a Brightonnak továbbra is szüksége van egy első számú támadóra. De a Premier League 224 pályafutása során mindössze 44 góllal rendelkező 29 éves játékos nem valószínű, hogy megfelel az elvárásnak.

Burnley – Spurs
Itt van egy XI, amely bárki ellen esélyes lenne a Premier League-ben: Alisson Becker; Ricardo Pereira, Virgil van Dijk, Aymeric Laporte, Jonny Castro; Kevin De Bruyne, Wilfried Ndidi, Kalvin Phillips, John Fleck; Gabriel Martinelli, Gabriel Jesus. A probléma természetesen az, hogy ezek a játékosok mind megsérültek. Sokkal több kulcsfontosságú sérülés lesz ebben a furcsa és eszeveszett évadban. Valószínű, hogy a későbbi győztesek kevesebb sérülést szenvednek, mint mások, és teljes csapatként ebből előnyt kovácsolnak. Ilyen lehet a Spurs, mindaddig, amíg nem kavarodnak megint úgy, mint a West Ham ellen az elmúlt hétvégén. Ezt gyorsan ki kell javítani Mourinho csapatának, kezdve azzal, hogy hétfőn a Burnley ellen nyert