Manchester UnitedPremier League

Továbbra is tanulunk VAR-ul

Épp hogy elkezdődött a 3. forduló a PL-ben, de a tavaly bevezetett VAR, és/vagy szabálymódosítások körül rengeteg a vita.

A Brighton Manchester elleni hazai veresége több szempontból is történelmi. Nem mostanában történhetett utoljára, hogy egy csapat 5! kapufát rúg 90 perc alatt, de a hazaiak ezt teljesítették.

A VAR is munkában volt, elvett – jogosan – két gólt les miatt a vendégektől, valamint 3 büntető gyanús esetén is munkában volt.
A hazaiak első büntetőjénél jogosan erősítette meg a játékvezetőt, ami érthetetlen, hogy Fernandes hogy úszhatta meg lap nélkül, egy sárga neki akkor már kiállítást ért volna.
A második hazai 11-es szituáció véleményesebb, de inkább a hazai játékos kereste a kontaktot, nem pedig Pogba szabálytalankodott.

Végül elérkeztünk a mérkőzés végkimeneteléhez. Fontos leszögezni a jelenleg érvényes szabályok szerint lefújás után, amíg mindenki pályán van ellenőrizhet a VAR, és a mostani szabályok szerint a büntető jogos volt. Arra viszont nem fogunk választ kapni a hazai egyenlítés után miért folytatódott a mérkőzés, volt még kezdőrúgás, sőt bedobás is, ezt viszont nem ellenőrzi senki…

És a folytatás

Majd a Crystal Palace – Everton mérkőzésen megítél a játékvezető a VARral közösen egy olyan büntetőt, ahol a védő keze teljesen természetes tartásban van. Ismerve a játékosok technikai tudását, könnyen lehet egyszerűbb lesz kézre rúgni a labdát a 16-oson belül nem pedig kapura, ami nem biztos, hogy jót tesz a sportnak…