Barcelona

Barcelona, ‘Több mint egy klub’, de még mennyire!

A Barcelona klub mottója: ‘Més que un club‘ Több, mint egy klub. A csapat mindig felvállalta katalán származását, és a közösség egyik oszlopos tagja volt.

Sajnos az utóbbi időben ez a mottó negatív színezetet kapott. Nem veszem most végig az elmúlt évek történéseit, pár hónapja már amúgy is megtettem. Azóta volt már Bajnokok Ligája kudarc, jött Koeman, Setient egy hónappal később rúgták csak ki. Messi is bejelentette távozását, de mivel nem akart pereskedni így maradt…

A régi motorosok nagy részét kirúgták. Távozott Rakitic, Vidal. Suárezre nem számítanak. Mi a franc folyik a csapatnál?

Nem tudom megfigyelte-e valaki, de az elmúlt évek majd minden átigazolási szappanoperájában (kivéve Sancho a Unitedbe) aktív szerepet játszik a Bartomeu által vezetett Barcelona.

Hol van már a Ronaldinho vezette Barca? A tikitaka Guardiola alatt? Vagy az MSN megállíthatlansága? Most, ha egyszóval kéne jellemezni a csapatot, akkor az a kabaré lenne.

Pedig a mezei szurkoló azt hihette, hogy oké lezárt a Messi saga, marad, mindenki megnyugszik, elkezdődik a munka Koemannal, és szép lassan minden a helyére kerül. A kicsit fiatalított, kicsit hollandosított csapat majd versenyképes lesz, és megharcol a Real Madriddal a La Liga bajnoki címéért.

Milyen állapotban lehetnek a játékosok? Nincs senki felelős vezető a csapatnál aki esetleg szólna, hogy a klub valaha volt legjobb 3. gólszerzőjével ne szórakozzanak?

Nincs jobb szó rá, tegnap egyszerűen csak kidobták Suárezt az ablakon. Igaz, az egész átigazolási időszak arról szólt, hogy a fizetésétől meg kell szabadulniuk, mert teljesítményéhez képest túl sokat keres (mondjuk a hosszabbítás előtt el lehetett volna gondolkozni az életkorán és sérülésein), de ezt lehetett volna tiszteségesen intézni. Valahogy ezen a fronton komoly problémák vannak…

Tegnap robbant az átigazolási bomba, az összes megbízható forrás lehozta, hogy a Barcelona felbontja Suárez szerződését, aki megegyezett az Atletico Madriddal, így a Matracosoknál folytatja. Estére változott a szituáció, Bartomeu, gondolom a tavalyi Griezmann szívózás miatt meggondolta magát és blokkolta a szerződés bontást (egyes hírek szerint ki akarta kötni, hogy az Atleticoba nem mehet).

És még nem is beszéltünk Suárez olasz állampolgársági vizsgájáról, ami után nyomoz a rendőrség, mert a vád szerint előre megkapta a vizsgakérdéseket és a pontszámot is.

A Barcelona régi fénye megkopott, szinte csak botrányok maradtak, na meg Messi, aki ment volna…

Sokszor elhangzik a szurkolók között, hogy a Barcelona lehet az új Milan, hát van egy rossz hírem: még ha játékban nem is de egyebekben a katalán klub már most sokkal mélyebbre süllyedt. Az egyetlen út felfelé a vezetőség váltás lehet, amire több lehetőség van, hiszen összejött a kellő aláírás a bizalmatlansági szavazáshoz (most már csak hitelesíteni kell).