Manchester CityReal Madrid

Guardiola Benzemát dicséri, Zidane nyugodt

Ma este 21 órakor újra felcsendül a BL himnusz. Mennyire vártuk és milyen nagy öröm ez, csak mi értjük és érezzük, akiknek élete a foci.

A Real Madrid játékosai megérkeztek tegnap, és maszkban, hermetikusan elzárva mindenkitől, extra odafigyeléssel a biztonságra a koronavírus járvány miatt. Az edzők kihirdették kereteiket, a szurkolók lelkesen állítják össze saját kezdőiket, és tippelik meg, melyik csapat jut tovább?

Pep Guardiola végre sikerre viszi a Manchester City-t a BL-ben is? Vagy Zidane csapata képes lesz fordítani és kiejteni őket? Mindenki óvatosan fogalmaz. Mindenki véleménye az, hogy az előny a City-nél, a rutin és a szünet után mutatott forma Zidane mellett szól.

Guardiola nem bízik Madridban

Akkor se, ha az első mérkőzést megnyerték 1-2-re Madridban. Az a meccs akkor volt. Az a meccs még egy előző élet, egy előző világ összecsapása volt. Egy nagyon motivált City és egy erejét éppen csak visszanyerni kezdő Madrid ellen. És jött a szünet, ami után sok minden megváltozott. A bajnokságok lezárása után most ismét szemben állnak egymással. De a mostani ellenfél egy a bajnokságot megnyert, önbizalommal teli és kipihent Real Madrid.

Ahogy Guardiola fogalmazott, „Az első meccs régen volt. Noha most itthon játszunk, a szurkolók nélküli üres stadionban más lesz. Ez a játék a nézőkért van. Azokért, akik velünk vannak a lelátókon. Ez most nem lehetséges, mert az első az egészség.”

Pep is nyílvánvalóvá tette, micsoda különbség jellemzi most mind a két csapatot, na meg ez a BL, ahol semmi sem kiszámítható. A szokásos szófordulatok, „ebben a versenyben a hibák azonnal büntetnek”, „néha meg kell tapsolni az ellenfelet” és a kedvencem; ” egy lépessel tovább kell haladnunk”-szerintetek se tudnak ilyenkor újat mondani?!

Mindenesetre Guardiola kedvence tudjuk, hogy sose volt a Real Madrid. Noha Zidane-ról és Karim Benzemáról is elismerően igyekezett nyilatkozni, ellenszenvét megint nem sikerült véka alá rejtenie („természetesen Barcelona szurkoló vagyok…”) na szevasz! És?

És a végén majdnem azt is elmondja, milyen taktikával készül a spanyol gigász ellen:

„Készen állunk. Minden edzőnek van játékötlete, ami magáért beszél. Elképzelésünk az, hogy a játékot arra a területre vigyük, ahol több kárt okozhatunk, ahol több dologgal próbálkozhatunk, ezt gyakoroltuk. Remélhetőleg meg tudjuk mutatni, hogy Courtois nagyszerű pillanatban van. ” -persze, hogy abban van. Na de az ellenfelet is kukkakntsuk meg.

Mizu, Zizou?

Zidane nyugodt. Sokkal nyugodtabb, mint kollégája, de alapból is mindig nyugalmat és magabiztosságot áraszt. Zidane nyugodt a csapata miatt is. Hatalmas lelki nyugalommal hagyta ki a keretből Bale-t, és látszólag mint egy faragott szobor, most is olyan.

Zidane nyugodt, a kerete remek arányban tartalmazza a Bajnokok Ligáját nagyon ismerő, rutinos seniorokat és a motivált ifjoncokat, akik képesek lesznek felszántani a híres angol gyepet.

A Real Madrid szinte profitált a kényszerszünetből. A játékosok formáját sikerült megőrizniük az otthoni edzések során, és két fontos emberük, Asensio és Hazard felépült a sérülésből. Mert azt mondják, Hazard is végre felépült. Természtesen sok szurkoló véleménye már az, hogy leírták a belgát és kidobott pénz az érte kifizetett 150 millió. De Eden Hazard bizonyítani akar. Meg akarja mutatni, miért kellett neki a királyiakhoz igazolni, és hogy még mindig Európa egyik legjobbja.

A Real Madrid igaz, hogy kapitánya nélkül, de a támogatásával néz szembe ellenfelével. Sergio Ramos elutazott a csapattal, jelenléte mentálisan fontos lesz a társaknak. Mert a Real meg szeretné fordítani az eredményt, ez teljesen egyértelmű.

Zidane eloszlatta a kétségeket a visszatérése óta, hiszen a kezdeti nehézségek után sikerült elhódítani idén a Spanyol Szuperkupát és a bajnokságot is megnyerték egy nagyon szoros versenyben ősi riválisukkal szemben. Zidane képes volt koncentráltan és kiszámítottan játszatni a csapatát és szinte matematikai pontossággal teljesíteni a tervet ami a 34. bajnoki címet elhozta Madridba. Most itt nem lehet matekozni. Igaz, (1-2)+(×+2) vagy (1-2)+(0+×) képlettel le tudjuk ezt írni, nekik csak az x megoldását kell hozni, így egyszerűnek tűnhet. A fogadásokat meg is lehet tenni, annyit súgok: aki a Madridra tesz, az nyerhet többet ha bejön.

Mit gondolok én? Azt gondolom, egyik csapat se áll le ma este alibizni. Azt gondolom, hogy akár egyik vagy másik csapat drukkereként, akár pártatlan futballrajongóként ülünk ma le a tévé elé megnézni az összecsapást, mi nem fogunk veszteni. Mindenképpen egy remek játékot fogunk látni két remek csapattól. Két ellentétes felfogású játék, két teljesen ellentétes erősségekkel rendelkező csapat és teljesen ellentétes habitosú edző összecsapása. Igazi csemge lesz a Bajnokok Ligájára annyira kiéhezett rajongók számára. Nincs más hátra, mint chipset és sört bekészíteni és este az M4-re kapcsolni!

források 1, 2