Manchester CityReal Madrid

Szavazás: pénteken Zidane vs Guardiola a Bajnokok Ligájában

Amikor Pep Guardiola távozott a Barcelonától szinte esélytelen volt, hogy bárki is közzel kerüljön rekordjához (14 trófea 247 mérkőzésen), de Zinedine Zidane már nagyon közel jár hozzá.

Zidane igazából jobb átlagot hoz, mint Guardiola.
A francia átlagosan minden 19. meccsén trófeát nyert, míg a katalán edző minden 22.-en, ha legjobb korszakát és szigorúan csak a Barcásat nézzük akkor ez az átlag 18.

A két edző pénteken farkas szemet néz a Bajnokok Ligájában, ahol a Manchester City előnyben van, hiszen a Santiago Bernabeuban 2:1-re legyőzték a Real Madridot.

Két támadó felfogású edző:

Zidane Real Madridja Európa legjobb védelmeként, míg Guardiola Manchester Cityje a legjobb támadó csapatként (102 gól) várja a pénteket.

Mindkét edző szeret támadni és védekezni, a Real Madrid 2,4 gólt szerez átlagban meccsenként, míg a City 2,58-at.

Guardiola nyeri a győzelmi százalékot is, hiszen 639 meccsének a 73,8%-át megnyerte és 74-et vesztett el, de Zidane sincs messze tőle 67,14%-ot nyert és 26 mérkőzést veszített el 210-ből.

Ami igazán figyelemre méltó, Zidane 11 trófeát nyert meg, mind a 9 kupadöntője végén Ő ünnepelhetett, beleértve sorozatban 3 Bajnokok Ligája döntőt is. Guardiola mióta eljött Barcelonából, nem tudott BL-t nyerni.

Igaz, ha a bajnokságokat figyeljük, akkor ott dominál Guardiola, aki 8 bajnoki címnél jár.

Egyetlen La Liga Santander bajnoki címet bukott el a Real Madriddal szemben a 4 éves Barcelona pályafutása alatt, aztán 3 Bundesliga győzelem jött 3 Bayern Münchenes szezon alatt, majd a Manchester Cityvel 2 Premier League győzelem 4 év alatt.

Az első egymás elleni meccsből Guardiola jött ki jobban.

A City szeretné ezt az előnyt megőrizni, vagy tovább növelni és végül kiejteni Zinedine Zidane csapatát a Bajnokok Ligájából, végre megnyernénk a hőn áhított Európai trófeát.