Uncategorized

FA Kupa: Nem csak Willian számára van tét holnap!

De a helyzet pikáns. Willian-nek lejár a szerződése a Chelsea-nél és pont az Arsenal az egyik érdeklődő, és ők csak kupagyőzelemmel juthatnak Európába jövőre.

Túlzsúfolt támadó szekció

Első pillantásra furcsának tűnhet, hogy Frank Lampard annyira szeretné, hogy Willian a Chelsea-ben maradjon. Timo Werner és Hakim Ziyech már eddz az új csapattársaikkal, Kai Havertz közel áll a csatlakozáshoz, és fennáll annak a veszélye, hogy létszám feletti lesz a támadó a következő évadban.

Werner az elején Tammy Abraham és Olivier Giroud versenytársa lesz, és balról támadva is működhet. Ziyech játszhat a jobb oldalon. Christian Pulisic és Callum Hudson-Odoi egyaránt izgalmas lehetőségek mindkét oldalon, Ross Barkley, Ruben Loftus-Cheek és Mason Mount mindegyike szerepet játszik a középpályán, és bár a Chelsea helyesen összpontosít céljaik elérésére, nyáron ez a támadó sor kezd zsúfolódni.

Ami a szombati FA Kupa döntőjében Willian-t illeti, akinek a szezon végén a szerződése lejár, a Chelsea ellenfeleinek célpontja. A saga lassan halad – a Chelsea kétéves ajánlatát hónapok óta terjesztik elő – és ezen a héten fejlemény volt, amikor a brazil ügynök, Kia Joorabchian azt mondta, hogy a 31 éves szélső öt ajánlatot kapott. A klubok kettő Európában, kettő a Premier League-ben és egy a Major League Soccer-ben.

Joorabchian részt vett abban, amikor egy másik brazil, David Luiz tavaly nyáron elhagyta a Chelsea-t az Arsenal-ért, és legutóbbi beavatkozása nem volt különösebben hasznos, tekintettel a Willian fókuszában felmerülő kétségekre a Wembley-döntő előtt. Néhány Chelsea-rajongó azonban csak vállat vont. Willian, aki egy hároméves megállapodást akar, hét a klubban töltött éve után sokan úgy vélik, hogy ez ideje a búcsút mondani.

Lampard másképp látja. Annak ellenére, hogy elismeri, hogy néhány támadót el kell engedni, különösen akkor, ha a Chelsea Leicester-i Ben Chilwell és West Ham játékos Declan Rice érkezéseivel erősíti védelmét, nem akarja, hogy Willian elmenjen. Barkley és Michy Batshuayi, akiknek egy éve van szerződésükből, távozók lehetnek..

Lampard rámutathat a brazil teljesítményére a bajnokságban ebben a szezonban: kilenc gól, hét gólpassz és kulcsfontosságú szerepet töltött be a Chelsea-ben a múlt nyári átigazolási tilalom után, hogy a csapat kvalifikáljon a BL következő szezonjába!

„A labdával mindannyian tudjuk a képességeit” – mondta a menedzser, miután a Chelsea tavaly novemberben 2-0-os győzelmet aratott a Crystal Palace felett. „De a labda nélküli munkája kiváló példa Callum Hudson-Odoi, Christian Pulisic, más fiatal játékosok számára, akik szerint a játék egyetlen eleme támadás vagy kapura lövés. Abszolút alázattal csinálja a védekezést is. ”

Két vagy három év? Kevés mozgástere van az edzőnek, és ha az egyik oldal nem teljesít, akkor a pénz miatt Willian lehet csatlakozik David Luiz-hoz London északi részén.

A másik oldal gondjai

Az Arsenal kis túlzással mindent, vagy semmit játszik holnap.1994-95 óta először nincsenek a legjobb hatban, hol van már az az idő mikor Wenger csapatát a sorozatos 4. Helyek miatt ugratták. Ha Arteta nem szerzi meg első trófeáját az Ágyúsok élén akkor nem csak a brazil érkezése lesz bizonytalan.

A gaboni sztárnak a szerződés hosszabbítása a levegőben lóg. Aubameyang számára a 3 év és a fizetés vonzó lehet, de ha a szakmai érveket nézzük, lehet az utolsó esélye olyan együttesbe szerződni, amely érdekelt a BL-BEN.

De a mostani élcsapat Liverpool megélte ezt pár éve és látjuk hová jutott!

Egy biztos mi nézők jól járunk holnap, hogy a felszabadult Chelsea, vagy a nyomás alatt játszó Arsenal viszi a trófeát Londonba kiderül!