Juventus

2019/20 Juventus szezon értékelő.

A cikket a Juventus Extra 1897 Facebook csoportjának adminisztrátora: Murguly Péter írta, a Bianconeri és Mau Sarri idei szezonját értékelve.

Az év első felében időt és türelmet kértem mindenkitől, Maurizio Sarri-val kapcsolatban. Úgy gondoltam hogy jár neki is az idő hogy bizonyíthasson.

Türelmes voltam Conte-hoz, bíztam benne hogy a szíve úgyis a győzelemhez viszi. Türelmes voltam Allegri-vel mert a taktikai repertoárja megkérdőjelezhetetlen. És pont ezért türelmes voltam Sarri-val is. Látványos futballt forradalmat ígértek nekünk és vártuk is mindannyian. Viszont az én türelmem tegnap elfogyott.

Egész évben próbáltam keresni a pozitív dolgokat a nápolyi mesterrel kapcsolatban de tegnap végérvényesen elvágta magát nálam. Természetesen hogyha a klub megtartja és a következő szezont is vele kezdjük tartom a pofám mert ő lesz a Juventus edzője és pont.

Viszont azt a mentalitást ahogy tegnap kimentek a pályára azt soha többet nem szeretném látni. Kifogás özön hetek óta, most túl sok a sérült, eltiltottak, fáradtak…..

Ezek tényleg létező problémák és el is fogadom, viszont azt hogy taktikailag semmilyen módon nem próbálták megakadályozni a Cagliari futóinak az építkezését…….azt maximum egy harmadosztályú klubtól tudnám elviselni nem pedig egy kilencszeres bajnoktól.

Max Allegri emberi oldalát kimondottan rühelltem, de a csávó egy meccs alatt ha kellett ötször változtatott formációt. Amire éppen szükség volt az ellenfél játékával szemben. Conte Juventus-a mint egy vérengző horda úgy ment keresztül mindenkin, szét futották az ellenfelet. Ezzel szemben a mostani játékunk konkrétan abban merül ki hogy vagy működik az alap taktika vagy kikapunk, legjobb esetben döntetlent játszunk. Nem volt olyan meccs ahol azt láttam volna hogy érdemben bele tudott volna nyúlni a meccsbe.

A Brescia-Juventus-on játszotta a csapat először a 4-3-1-2-t. Elkezdett működni erre visszaállt a 4-3-3-ra. Nem szeretném minden áron ajnározni Cristiano Ronaldo-t sem de én abban sem vagyok biztos hogy ez nem Sarri mániája hogy minden helyzet a portugálra jöjjön ki. Az újrakezdés óta kizárólag ezt az ötlettelen tanácstalan futballt látom. Egy meccs van hátra a szezonból úgyhogy én úgy gondolom elég türelmes voltam de most már azt mondom amit sokan mások hogy nem Ő a mi emberünk.

Az pedig egyenesen felháborított hogy már most úgy áll a BL visszavágóhoz hogy neki kétségei vannak. Már bocsánat de leszarom. Egy év alatt semmi fazont nem adott a csapatnak. Semmi nem látszik abból amiért hoztuk.

Isteni szerencse hogy az Olasz Szövetség kijelentette a 2020/21-es szezon október előtt biztosan nem startol. És igen, én azt mondom ha más nincs jöjjön Poche, ettől jellemtelenebb futballt nem fogunk játszani vele sem. Az lehetetlen!!!

36 meccsig pártoltam mert a csapat az első nekem, de ez így ló.asz és estifény…

Forza Juve!