AC Milan

4 ok amiért jó az AC Milan az újraindítás óta

Az AC Milan mintha teljesen más csapat lenne az újrakezdés óta.
7 Serie A mérkőzésből 5 győzelem és 2 döntetlen, ezeken 20 gólt szereztek és 8-at kaptak.

A Juventus hiába vezetett 2:0-ra a San Siróban, még is 4:2-es vereséggel távoztak. A Lazio és a Roma elleni győzelmek még ennél is simábbak voltak.

Mi történt? Miért született újjá az AC Milan? A cikkben ezt járjuk körbe…

Kessi és Calhanoglu formajavulása

A leállás előtt Franck Kessiének mindössze egy gólja volt a szezonban. A pletykák szerint elérhetővé is tette a Milan a játékost.

Aztán az újrakezdés után formába lendült és legutóbbi három meccsén három gólt szerzett, ebből kettő igazán szép volt.

Ez annak is köszönhető, hogy a három fős középpályáról rendszert váltott a Milan, és most csak Bennacerrel együtt vannak a poszton, köztük nagyon jó a kapcsolat a pályán, és remekül érzik egymást.

Hakan Calhanoglut is dicsérni kell. Három gól és négy gólpassz az újraindítás után. Végre annak a játékosnak tűnik akit még a Leverkusenben ismertünk meg.

Ibrahimovic (aki elég sokszor lép be az összjátékba) mögötti szabadabb szerepkörrel kiválóan élt Calhanoglu és sokkal kreatívabb, mint korábban.

Rebic formában maradt

A szünet előtti időszak egyik legjobbja a csapatban Ante Rebic volt, aki addig 2020-ban már hat gólnál járt és azóta se állt le, további négy góllal és 2 gólpasszal járult hozzá a csapat teljesítményéhez.

Karácsony óta Rebic terrorizálja a védelmeket. Igaz vannak technikailag gyenge megoldásai, de helyezkedése és fizikai ereje segítségével meg tudja tartani a labdát (mint a passza Paquetának a Roma elleni első gólnál), ami segít a Milannak, hogy gyorsabban kipasszolják a védelmeket.

Labda nélküli mozgások és gyors kombinációk

Amikor az AC Milan kinevezte Marco Giampaolot a szezon előtt, az volt a cél, hogy gyors labdajárató stílust honosítsanak meg a csapatnál, de ez nem sikerült.

Pioli szintén ezzel szenvedett, de miután a klub Piateket és Susot Ibrahimovicra és Samu Castillejora (több játékidőt kapott) cserélte, a Milan sokkal gyorsabban megy át védekezésből támadásba és jóval veszélyesebbek.

Úgy néz ki a játékosok sokkal jobban értik egymást. Tudják kinek hol kell helyezkednie, ezzel jelentősen megkönnyítve a labdás helyzetét. Ez sokkal gyorsabb labdajáratást tesz lehetővel, amivel könnyebben kihasználják az ellenfél védelmi hibáit.

Megbízható védelem

Mióta a csapat leigazolta Alessio Romagnolit, azóta keresik a megfelelő partnert mellé.

Musacchio játszotta mellette a legtöbbet, de hiába értették meg egymást, párosuk nem volt tökéletes. Most viszont a Rossoneri Simon Kjaer személyében megtalálta azt a játékost, akivel masszív védelmet tudnak építeni.

191 centijével a dán válogatott játékos a tökéletes partner Romagnolinak. A védelem vezére lett és tapasztalatával segített megoldani a jobb oldal problémáját.

Kjaer átlagban 1,1 sikeres szereléssel és 2,8 felszabadítással rendelkezik meccsenként.

forrás