La LigaReal Madrid

Real Madrid: Zidane és a B-terv

Zinedine Zidane egyik titka az volt az első bajnoki címe megnyerésekor edzőként, hogy rengeteg olyan játékos is helyet kapott a kezdőben, aki általában csak a padon szorongott addig. Ezt a taktikát nem olyan sűrűn alkalmazza a Real Madrid francia trénere, mint tette azt a 2016/17-es szezonban, de még így is sok játékosnak sikerült helyt állnia a B csapatól is.

Eder Militao volt a legutóbbi ilyen játékos. A brazil a Bilbao ellen bizonyíthatott. Ezzel nem volt egyedül, hiszen azon a mérkőzésen Valverde, Mendy, Rodrygo, Vinicius Jr és Lucas Vasquez is pályára lépett.

Mendy és Valverde elég sok meccsen kezdhettek már, és Zidane is kulcsjátékosoknak tartja őket a bajnoki címért folytatott harcban. Valverde elnyerte Zidane bizalmát és Mendy Marceloval felváltva lép pályára.

Vinicius Jr és Rodrygo számos lehetőséget kapott a Real Madrid kezdőjében eddig is, amit sikerült is több alkalommal meghálálniuk Zidane-nak.

Militao és Asensio párosa is egyre több lehetőséget kapnak. Militao Sergio Ramos eltiltása és Varane kisebb sérülése miatt kapott lehetőséget. Asensio kezdőnek számított a sérülése előtt, a kényszerszünet óta ismét lehet rá számítani.

Lucas Vasquez teljesen felépült a sérüléséből és Zidane rendelkezésére áll a hátralévő fontos meccseken. A munkatempója egy kicsit több energiát vihet a Real Madrid támadójátékába.